MEGOSZTÁS

Marcel Granollers-Alexander Sarkissian

ATP Miami-19:30

Miami-ban a férfiak is elkezdik a selejtezőket, a spanyol Granollers sima győzelmében bízunk.

Marcel Granollers 29 éves, jelenleg a 73. a világranglistán, de volt ő a 19. is 4 éve, tehát képzett versenyzőről van szó. Természetesen salakon mozog a legjobban, mint minden spanyol, de a gyorsabb pályák is fekszenek neki. Az elmúlt hetekben jó formában van, Indian Wellsben megszorongatta Murray-t, majd Irving-ben megnyerte a helyi challenger tornát. Ott 3 TOP100as játékost vert meg, ráadásul szó szerint lemosta őket a pályáról. Tegnap a francia Millot ellen már akadozott a gépezet, talán a sorozat terhelés vagy a helyszín váltás miatt, de ott is szépen lehozta 2 szettben. Jól adogat, az alapvonalon is stabilan tud játszani, ráadásul az önbizalma az egekben. Ma is jó szereplést várok tőle.

31

Ellenfele az amerikai színeket képviselő Sarkissian lesz. Jelenleg a 163. a ranglistán, ami eddigi legjobbja. 25 évesen ez nem túl nagy teljesítmény, ebből is látható hogy nem egy jó játékosról van szó. Főleg challengereken indul, karrierje során összesen 5 ATP mérkőzést játszott. Indian Wellben is elindult a selejtezőkben, ahonnan sikerült a főtáblára jutnia, de az ausztrál John Millman lemosta őt a pályáról. A TOP100 egyértelműen nem az ő terepe, de képes kikapni nála lényegesen hátrébb sorolt riválisoktól is. Mexikóban elődöntőzött, de ott finoman szólva sem volt ütős mezőny. Játéka nagyon gyenge, sokat hibázik, főleg a képzettebb versenyzőkkel nem tud mit kezdeni, az ő tempójuk neki sok.

Granollers sokkal képzettebb játékos mint Sarkissian és Irving-ben is jóval erősebb riválisokat győzött le nagyon könnyedén. Ma is ugyanezt várom tőle, az amerikainak nem sok esélyt adok még egy szett győzelemre se.

Tipp: Granollers 2-0

Szorzó: 1,61

Tipperősség: 8/10