MEGOSZTÁS

Temperley – argentinos juniors

argentin primera división

március 13, 19:30 

A dél amerikai bajnokság B csoportjában a hetedik fordulóban a nyolcadik Temperley fogadja az utolsó Juniors együttesét. A hazaiak három fordulója veretlenek, míg a vendégek zsinórban négy mérkőzést veszítettek el.

A Temperley nem a legfényesebben kezdte az új idényt, ahogyan azt elképzelték. Azonban a két egymást követő vereség nem vette el a kedvüket, hiszen Delfino srácai az utóbbi három fordulóban veretlenek maradtak, amiből két győzelmet és egy döntetlent tudhatnak magukénak. Otthonukban eddig teljesen vegyesen szerepelnek. A Boca Juniorssal kezdtek egy ikszel, majd jött egy vereség a Lanustól és végül nyerni tudtak a Tigre ellen. Amit tudni érdemes róluk, hogy nem az a sok gólos csapat, ellenben a védelmük mondhatni, hogy a jobbak közé sorolandó. Hazai pályán azonban mindenképpen egy kötelező meccs előtt állnak, hiszen olyan gárda érkezik hozzájuk, akik pocsék formában vannak és tele vannak hiányzóval.  Náluk csak Esparza ( 4/0 ) a támadósorból és Romero ( 2/0 ) a védelemből esik ki. Esparza helyét könnyen helyettesíti majd Ramírez vagy Figueroa aki a csapat legjobbja jelenleg.

Az Argentinos eddig két meccsel kevesebbet játszott mai ellenfelénél, de ez nem ok arra, hogy miért szerepelnek pocsékul. A szezont egy döntetlennel kezdték és azóta zsinórban négyszer maradtak alul. Ami szintén figyelemre méltó, hogy a vendégek ezeken a mérkőzéseken három vagy több gólt legalább kaptak, míg ők csak összesen öt gólt lőttek. Mondani sem kell, hogy a vendégek védelme teljes átjáróház, természetesen ez betudható annak is, hogy a védelemből három hiányzójuk is van. Benítez ( 5/0 ), Martínez ( 4/0 ) és Freire ( 5/0 ) személyében. Továbbá a középpályájuk is hiányos, mert Rodríguez ( 4/0 ) és Barboza ( 3/0 ) sem lesz elérhető. Ami jó hír számukra, hogy a két gólos Rinaldi ma is bevethető.

A Temperley nagy lehetőség előtt áll, hogy megszerezze zsinórban második hazai győzelmét, mivel a hiányzókkal teli és hanyag védelemmel bíró Juniors bőven verhető csapat. Ha nem is egy sima otthoni sikert, de mindenképpen ők a mérkőzés favoritjai.

Tipp: 1

Szorzó: 2,00

Tipperősség: 7/10