MEGOSZTÁS

Nicole Gibbs-Ana Tatishvili

WTA Monterrey-18:00

A selejtezők utolsó körét rendezik, a tét a főtábla ezen a mérkőzésen.

Nicole Gibbs csütörtökön lesz 23 éves, a TOP100 kapuján kopogtat. Tavaly ősz óta félelmetes formában van az amerikai. Igaz a nagyokat még nem sikerült megszorongatnia, de a vele egy szinten lévőket könyörtelenül veri meg. Idén 3 vereséget szenvedett, Bouchard és Mladenovic ellen simán belefér, Broady pedig nagyon jó napot fogott ki ellene. Az alapvonalon nagyon stabilan játszik, ezen a szinten ez majdnem elég is a győzelemhez. Kedvenc borításán játszhat, kemény pályán sikeres tudott lenni az elmúlt hetekben. Amennyiben tudja hozni folyamatosan a jelenlegi formáját, akkor sokat léphet előre a ranglistán.

nicole1

Tatishvili éppen ellenkező utat jár be, ugyanis a selejtező első két köre előtt utoljára novemberben tudott mérkőzést nyerni kemény pályán. Zsinórban 8 alkalommal szenvedett vereséget, mire Sanchez ellen sikerült nyernie. Tegnap Kania-t lemosta  a pályáról, de a lengyel elképesztően formán kívül játszott, szinte csak hibákat ütött. Tatishvili az alapvonalról már nem olyan stabil mint Gibbs, ráadásul az alapütései sem olyan élesek. Az adogatásai legtöbbször sebezhetőek, főleg a második, ugyanis szinte súlytalanok ezek a szervák.

A két játékos közül a fiatalabb amerikai a képzettebb, ráadásul még jobb formában is van. Nagy tétet nem ajánlok tenni rá, mert egy női tornáról van szó, ott pedig bármi megtörténhet. A mérkőzés esélyese Nicole Gibbs, aki várhatóan be is húzza a győzelmet

Tipp: Gibbs
Szorzó: 1,53
Tipperősség: 7/10