MEGOSZTÁS

ATP Miami Masters – selejtező
Marcel-Granollers Pujol(73) – Vincent Millot(155)
2016.03.21. 21:00

A Miami Masters selejtezőjéből hozok ma egy mérkőzést, ahol a remek formában lévő Granollers találkozik egy középszerű francia játékossal.

Granollers képességei alapján a legjobb 30-40 játékos közé tartozna a ranglistán, ahová éveken keresztül tartozott is, azonban az elmúlt 2 szezonba nyújtott teljesítménye miatt visszaesett majdnem 100on kívülre. Idén azonban 1-2 mérkőzést leszámítva már-már a régi formáját idézte. Az Australian Openen szoros csatában kapott ki John Isnertől, ezekután jött 2-3 kisebb tornán 1 váratlan és 2 számítható vereség, azután az Indian Wells-i torna ahol meglepően nagy csatára kényszerítette Andy Murrayt(6-4,7-6). Ez a teljesítmény mintha valamit beindított nála, ugyanis azóta elindult az Irving-i Challenger versenyen amit tegnap a döntőben meg is nyert. Egy Challenger még nem feltétlenül jelent sokat, azonban több 50,60on belüli játékos is elindult Gilles Muller, Aljaz Bedene, Lukas Rosol vagy éppen Dodig és Marchenko. Tehát papíron mind Granollersnél jobb játékos, hiszen a spanyol nem is volt kiemelt ezen a tornán. Granollers azonban végig dominálta a tornát, úgy hogy az utolsó 2 meccsén mindössze 3 játékot veszített és lemosta a pályáról mind Dodigot, mind Bedenét esélyt sem hagyott nekik. Granollers játékát tekintve a védekezésre és a védekezésből gyors támadásra váltásra épül, mint a legtöbb spanyolt játékosnak. Jó szervával rendelkezik 200-205 km/h körüli leggyorsabb szervája és átlagosan 185 km/h körüliek az első szervái, amik nagyon jól helyezettek és nagyon nagy százalékban üti be őket, általában 70-75% körül. Granollers rendkívül jó a hálónál, amit egy jó első szerva után ha lehet ki is használ.

Irvingben ellenállhatatlan volt
Irvingben ellenállhatatlan volt

Millot egy 30 éves francia játékos, soha nem volt előkelőbb helyen a 154. helynél a világranglistán. Egy középszerű francia játékosról van szó, aki ugyan az átlagosnál gyorsabb szervával rendelkezik, de pocsék arányban(50%) tudja csak beütni az első adogatásait, második szervái pedig nagyon támadhatóak. Kedvenc felülete talán a füves pálya, de mindenképpen a gyorsabb pályák, hogy a szervájával legyen esélye a jobb játékosok ellen is. Ebből a szempontból Miami nem épp a legtökéletesebb közeg a számára, hiszen hasonlóan az India Wells-i pályához hasonlóan nem tartozik a leggyorsabb pályák közé a kemény pályák között.

Granollers friss torna győztesként érkezik Miamiba, emiatt elképzelhető némi fáradtság nála, azonban mivel rekord idő alatt rendezte le mind az elődöntőt mind a döntőt, ezért szerintem megfelelően ki tudta pihenni magát. Amilyen formában most a spanyol van, nem hiszem hogy bármilyen problémát is tudna neki okozni a francia játékos. Jó szervái miatt azonban elképzelhető, hogy szetten belül megszorítja a spanyolt, bár nem tartom valószínűnek. Az elmúlt két mérkőzésen 2,3-es és 2,4es oddszért raktam a spanyol és nem is bántam meg, ezért bátran ajánlom ma is.

Fő Tipp: 1

Szorzó: 1,40

Tipperősség: 8/10

 

Mellék Tipp: Pontos eredmény 2:0

Szorzó: 2,00

Tipperősség: 6/10