MEGOSZTÁS

Románia – Spanyolország

Barátságos mérkőzés

2016. március. 27 – 20:45

Nem sok olyan meccs van ma, Húsvétvasárnap amelyre különös figyelmet érdemes szentelnünk, az egyetlen ilyen találkozó talán az, amelyet a Kincses városban, Kolozsvárban játszik a román válogatott, ellenfelük pedig a spanyol nemzeti 11. Lássuk röviden mire számíthatunk!

Cseppet sem játszott meggyőzően a román nemzeti válogatott a Litvánia elleni barátságos meccsen. Nem mutattak semmi érdemlegeset az első félidőben, és az első kapura lövésig is el kellett érkeznie a 60. percnek. Az 1-0-ás győzelem végül egy szép magánakcióból született, a Steaua debütáló játékosa Nicusor Stanciu eresztett el egy lövést 30 méterről, ami a litván kapus kapujának jobb alsó sarkában kötött ki. Ezzel kialakult a végeredmény is, habár a litvánok sem álltak messze az egyenlítő találattól. Románia nem játszott jól a selejtező csoportban sem, ezt ugye mi is tudjuk, és most sem villog, a hazai sajtó pedig nagyon fél attól, hogy leszerepel a csapat a nyári EB-n. Természetesen a motiváció ma biztosan nagyobb lesz mint a litvánok ellen, de az is ösztökélheti jó játékra Anghel Iordanescu szövetségi kapitány fiait, hogy egy teltházas stadion előtt fognak szerepelni, és egy olyan lelkes közönség fogja őket buzdítani, melyet Bukarestben soha nem kapnak meg. A találkozó iránti érdeklődést mutatja az is, hogy 5 óra leforgása alatt az összes jegy elfogyott, 30.000 emberre számítunk tehát.

A spanyolok 1-1-es döntetlent játszottak Olaszországban, a góljukat pedig az Athletic Bilbao veterán csatárja Aduriz szerezte, aki 35 évesen az egyik legjobb formában lévő ibériai ék, és aki nagy eséllyel szerepet fog kapni az EB-n is. Ha hinni lehet az elsődleges találgatásoknak, akkor Vicente Del Bosque egy félig-meddig tartalékos spanyol válogatottat fog a pályára küldeni, melyből a nagy nevek, mint Sergio Ramos, Sergio Busquets, Diego Costa, Iniesta vagy Ferando Torres hiányozni fognak. Főleg annak fényében is hogy az olaszok elleni meccsen azt a csapatot küldte a pályára Del Bosque, akikre számít majd az EB-n is. Ramos helyét a védelemben madridi csapattársa Nacho veszi át, aki engem a Realban sem győzött meg sokszor, párja a Barcelonas Bartra lehet, aki szintén nem a magabiztosság iskolapéldája. De ott lesz a kezdőben Koke, Mario Gaspar, Sergi Roberto vagy Nolito is, akik mind-mind remek futballisták, ezt jól tudjuk, viszont a spanyolok szenvedhetnek összeszokottság terén, amire esetleg a románok le tudnak majd csapni.

A románok oldalán biztosan nagyobb lesz a motiváció. Ott van ugye egy nagy kaliberű ellenfél is, a spanyolok, akik ellen legjobb arcukat fogják elővenni a játékosok, mindenkiben égni fog a bizonyítási vágy. De a teltházas stadion is fogja őket előre vinni, mi magyarok is jól tudjuk, hogy a közönségnek mekkora ereje van. A spanyolok részéről nem számítok egy túl lelkes játékra, de azért az ő akaratuk fog érvényesülni a találkozó zömében. Az én tippem az lesz, hogy egy látványos meccset követően mindkét csapat be fog találni. Számomra nem kérdés, hogy a spanyolok eredményesek lesznek, hisz egy David Silva, Pedro vagy Nolito komoly fejfájást fog okozni a román védelemnek, de arra számítok, hogy a hazaiak is be fognak találni. A közönség buzdítása fogja őket előre hajtani, akár kockázatot vállalva is kereshetik ma este a gólt egy olyan spanyol válogatott ellen, akiknél az összeszokottsággal lehet a legnagyobb probléma.

A várható kezdőcsapatok:

Románia: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, N. Stanciu, Stancu – Fl. Andone.

Spanyolország: Casillas – Mario Gaspar, Bartra, Nacho, Jordi Alba – Sergi Roberto, Koke, Isco – D. Silva, Pedro, Nolito.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt (Eseményszám:29915) 

Szorzó: 2,15

Tipperősség: 7/10