MEGOSZTÁS

Yaya Toure kálváriája a Manchester Citynél véget érhet, miután Pep Guardiola érkezése után az elefántcsontparti középpályás nem szerepelt még egyetlen percet sem.

Testvére, Kolo Toure aki jelenleg a Celticnél futballozik állítja, Yaya Tour elehet a télen az Olympique Marseille egyik hangzatos igazolása, klub amelyet nem is olyan rég az amerikai üzletember Fran McCourt vett át.

“Tehetséges és még sokat meg tud mutatni. Természetesen nem könnyű most neki a Citynél, azonban mindannyian átesünk ezen egyszer. Egyszer a toppon vagyok, máskor pedig nem. Ideális lenne a számára ha egy olyan helyen tudna játszani ahol igényt tartanak rá. Az O,ympique Marseille egy nagy klub. Jól ismeri Yaya is a francia bajnokságot, szóval szerintem egy remek választás lenne az OL a számára.”, nyilatkozta Kolo Toure.

Yaya Toure 2010 óta erősíti a Manchester Cityt ahová 30 millió euró ellenében érkezett a Barcelonától. A most 33 éves középpályás a transfermarkt.de szerint 12 millió euró ért, szerződése 2017 nyarán jár le.

A játékos ügynökének komoly összetűzése volt a katalán edzővel a nyáron, ennek is köszönhető Yaya Toure kegyvesztettsége. Utoljára augusztus 24.-én játszott a csapatban a Steaua elleni BL selejtező visszavágóján.