MEGOSZTÁS

Athletic Bilbao – Granada

Primera Division

2016. április. 3 – 12:00

Jó ebédhez szól a nóta, szokás mondani, most viszont az ebéd mellé Primera Division meccset ajánlunk nektek, melyre fogadni sem lenne hülyeség. Ez a meccs a Bilbao – Granada meccs, mely összecsapás mindkét fél számára téttel bír más-más miatt azonban.

A Bilbao egy roppant gyenge szezonkezdet után szépen lassan magához tért, és most harcban van az európai kupahelyekért, és még az Európa Liga legjobb 8 csapata közé is kvalifikálták magukat, ahol ellenfelük a címvédő Sevilla lesz, méghozzá most csütörtökön. Egy 4 meccses nyereségi széria ért véget az elmúlt fordulóban az Espanyol otthonában, ahol kikaptak miután megszerezték a vezetést. Sajnos a válogatott meccsek miatti szünet során egyik legfontosabb játékosuk, a középhátvéd Aymeric Laporte bokatörést szenvedett, ezért a szezon hátralévő részében nem állhat már a mester rendelkezésére. Hatalmas érvágás ez a baszkoknak, viszont volt jó hír is ezen szünet alatt, ugyanis Aduriz be tudott találni a spanyol válogatott olaszországi vendégjátékán, igazolva ezzel kirobbanó formáját. Ő lesz a Granada ellen is csapata legveszélyesebb játékosa, és első sorban rá kell figyeljenek a vendégek védőinek, persze ez nem biztos hogy sikerüli fog. Raul Garcia (22 meccs/4 gól), Benat (28/1) vagy Susaeta (21/2) szintén remek szezont futnak, rájuk sem árt tehát figyelni.

A Granada még mindig élet-halál harcot folytat a kiesés elkerüléséért akárcsak az előző években, jelenleg még az éppen bennmaradó 17. helyen vannak, viszont mögöttük is nagyon szoros a harc. Főleg idegenben szerepelnek nagyon halványan, az utóbbi 7 meccsükből 6-ot el is vesztettek, csak a teljesen formán kívül kerülő Deportivot tudták legyőzni, egy büntetőt követően tegyük hozzá. El-Arabi (28/10) a csapat messze legeredményesebb, és legveszélyesebb játékosa, még akkor is ha 4 gólt büntetőből rúgott. Őt kell kiiktatniuk első sorban a baszkok védőinek. Sajnos a csapat másik gólveszélyes csatárka a nigériai Isaac Success (28/5) nem játszhat mivel el van tiltva, ez pedig problémát jelent nekik, helyette komoly feladat hárulhat a mindössze 18 éves ecuadori fiúra, Penarandara (16/4).

Mint említettem, a Bilbao vereséggel zárta a válogatott meccsek előtti szünetet, összességében azonban remek formát mutattak, és ráadásul otthon is játszanak. A Granada idegenben ellenben nem villog, és arra számítok hogy most sem fognak. Hazai győzelemre számítok a nap első spanyolországi meccsén.

Tipp: 1

Szorzó: 1,46

Tipperősség: 9/10