MEGOSZTÁS

Nem állhat rajthoz a hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Honda kétszeres világbajnoka, a spanyol Fernando Alonso. Az ibériai pilóta az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon bukott óriásit, miután összeütközött a Haas versenyzőjével, Esteban Gutierezzel.

Egy ma kora délutáni interjúban Alonso elismerte, hogy az FIA orvosainak teljesen igazuk volt hogy nem adták meg neki a versenyzéshez szükséges engedélyt, és megérti őket. “Megértem az orvosok álláspontját, és most azon leszek, hogy minden erőmmel Stoffel Vandoornet támogassam”, szögezte le Alonso egy Instagrammon közzétett bejegyzésben.

Ugyanebben a bejegyzésben a spanyolok bajnoka elmondta még, hogy az utolsó pillanatig azon volt hogy autóba ülhessen az év második futamán az ausztráliai súlyos balesetét követően.

“Nehéz napokon vagyok túl, de ez természetes egy ilyen súlyos balesetet követően, azonban az utolsó másodpercig segítettem a csapat munkáját, akik fantasztikus munkát végeztek a héten. Köszönöm mindenkinek!”, egészítette még ki mondanivalóját Fernando Alonso, aki még egy orvosi vizsgálaton túl kell esnie a Kínai Nagydíj előtt is.

A kétszeres világbajnok (2005,2006) helyét Bahreinben a csapat tartalékversenyzője, a belga Stoffel Vandoorne veszi át, akinek így lehetősége nyílik bemutatkozni a száguldó