MEGOSZTÁS

Anglia – Oroszország
Európa-bajnokság
szombat, 21:00

Előzetes: A Szovjetunió felbomlása után a két nemzet csupán kétszer találkozott egymással, mindkétszer a 2008-as Európa-bajnokság selejtezőjén. Hazai környezetben a britek nyertek 3-0-ra, de Oroszország képes volt visszavágni Moszkvában egy gólos különbséggel.

Anglia a legutóbbi három találkozóját megnyerte, s ők az egyetlen olyan válogatott, akik megnyerték az összes Európa bajnoki selejtező mérkőzésüket.
Amennyiben a büntetőpárbajokat figyelmen kívül hagyjuk, a legutóbbi 22 Eb meccsükön nem kaptak ki. Ezeken a tornákon Anglia legutóbbi hat gólja közül négy pontrúgásból született. A selejtezők során Wayne Rooney lett a csapat gólkirálya hét góllal, amik közül öt pontrúgásból született.
A szövetségi kapitányuk Roy Hodgson, aki a legidősebb kapitány az Eb-n.

Oroszország nem volt képes nyerni a legutóbbi három találkozóját, ráadásul kétszer ki is kaptak.
A nemzeti csapat Capello kirúgása óta virágzik, konkrétan feltámadt. Azóta nem kaptak ki, s az új kapitány, Leonid Slutsky nemzeti hősnek számít. Sikerült elérni az automatikus kvalifikációt, ezenfelül a legutolsó négy fordulóban pontot sem veszítettek. Éppen ezért volt meglepetés, hogy a három barátságos meccsük közül egyet sem tudtak megnyerni.
Keretük tapasztalt játékosokból áll, kiváltképp a védelmük, és egy esetleges győzelemmel nem kéne izgulniuk a továbbjutáson.

Előzetes hírek szerint Bertrand nem lesz játékra alkalmas az angol csapatból, de Rose és Smalling játékra jelentkezik. Bár utóbbi játéka kérdéses, nem valószínű, hogy Hodgson a padon hagyná. Az egyetlen kérdés az, hogy a csatárok közül kik fognak kezdeni.
Az orosz nemzeti tizenegy minden bizonnyal a szokásos, 4-2-3-1-es játékrendszert fogja preferálni. Dzagoev nagy hiányzó, de ő már a tornára sem tarthatott társaival sérülése miatt. Ebből adódóan Dzyuba lehet a kulcsember, aki mind a válogatottban, mind a klubjában bizonyítja rátermettségét. Az elmúlt szezonban 20 gólban vállalt kulcsszerepet.

Lehetséges kezdők:
Anglia: Hart – Rose, Smalling, Cahill, Walker – Dier, Wilshere, Alli – Rooney – Kane, Vardy.
Oroszország: Akinfeev – Kombarov, Berezutski, Ignashevich, Smolnikov – Glushakov, Ivanov – Shatov, Golovin, Kokorin – Dzyuba.

Összegezve érdekes mérkőzést láthatunk majd, de Angliának mégis több esélye van, ugyanis a kerete bár fiatalabb, erősebb ligában edződnek játékosaik, s hétről-hétre kemény feladatok elé vannak állítva. Amennyiben kialakul egy adok-kapok, amire kicsi az esély, az angolok biztosan jól jöhetnek ki.
Kimért játék során pedig Rooney lehet kulcsfigura, aki a középpályára besegítve kellő agressziót kölcsönözhet, s ennek eredményeként a két csatár akár területhez is juthat, amivel a meccs utolsó harmadában az idősebb és lassabb orosz védőket könnyen megzavarhatják.

[stextbox id=”tippek”]Tipp: H (sorszám: 14239)[/stextbox]
[stextbox id=”tippek”]Szorzó: 1,9[/stextbox]
[stextbox id=”tippek”]Tipperősség: 9/10[/stextbox]

írta: #‎Petzein‬