MEGOSZTÁS

Argentína esélyesként lép pályára a belgák ellen, viszont Hazardék nagyon megnehezítik majd a dolgukat.

Argentína-Belgium

FIFA VB Negyeddöntő

2014.07.05, 18:00

Estádio Nacional de Brasília (Brasília, Distrito Federal)

Az argentin csapat minden VB-re esélyesként jön, viszont 1986 óta nem sikerült nyerniük. A csapat egyértelmű legjobbja a Barca sztárja, Leo Messi, sokak szerint viszont túlzottan Messire épül a csapat játéka, ami vissza is üthet, mivel ha neki nem megy a játék, akkor az egész csapatnak nehezebben megy majd a játék. Jó formában van eddig, mivel 4 gólt szerzett eddig a világbajnokságon, és esélyes lehet még a gólkirályi címre is.Ha Messi nagy formában játszik, akkor a csapatnak is jobban megy, és talán végre egy VB győzelem is összejöhet nekik. Nagyon megszenvedtek a jól záró svájciak ellen, viszont a Realban remekelő Di Maria végül összehozta a továbbjutáshoz szükséges gólt. Az argentin csapatban a védelemmel lehet inkább gond, mivel a támadószekcióban nagyon jól áll Sabella legénysége. A VB-n eddig 3 gólt kapott a Romero vezette védelem, úgy, hogy eddig nem fogtak ki egy nagy kaliberű csapatot. A szerencséjük az lehet, hogy valahogy a belgák sem érték el még az üzemi hőfokot, bár van félnivalójuk azért.

A csapatból két ember fog hiányozni: Agüero sérülés, Rojo pedig piros lapos eltiltás miatt.

A belgákat titkos esélyesnek kiáltották ki a VB előtt, és most már a legjobb 8 között vannak a vörös ördögök. A belgák eddig nem feltétlenül pazar játékkal nyűgözték le, bár az USA ellen nagy meccset játszottak, de Howardot csak nehezen gyűrték le. A belgákban van erő, viszont ez eddig még nem feltétlenül jött ki. A csapatból biztos hiányozni fog Dembele valamint Vanden Borre, viszont egyikük sem volt éppen kihagyhatatlan. A belgáknál eddig senki nem lőtt több, mint 1 gólt, így nem lehet feltétlenül azt elmondani, mint az argentinoknál, nincs feltétlenül egy olyan játékos, akire a terhek nagy része hárulna, bár Hazard valamint De Bruyne sem játszott rosszul eddig. A belgáknak szerencséjük lehet még azzal, hogy nem feltétlenül őket nyomja az esélyesség terhe, így nyugodtabban játszhatnak, és van kilátás arra is, hogy meglepetést okozzanak.

A vörös ördögöknek nagyon oda kell figyelni majd arra, hogy ki fogja Messit, mivel egy rendezett védelemmel simán lehet esélyük az albiceleste ellen, ahogy azt Svájc is mutatta, amely csak a hosszabbításban kapott gólt. Nehéz, de nem feltétlenül megoldhatatlan feladat áll Kompanyék előtt. A belga csapat még nagyon fiatal, és kevésbé tapasztalt, amit ki is használhat majd az argentin csapat. A belga csapat volt már 3. is a VB-n, viszont az nagyon régen volt, és már csak kevesen emlékeznek rá. Sok belga játékos iránt érdeklődnek nagycsapatok, ami plussz motivációt jelenthet majd nekik.

Mit érdemes a meccsre fogadni? Mindkét csapatban erősebb a támadószekció, mint a védelem, viszont eddig egyik csapaton sem feltétlenül az látszott, hogy mindenképp gólparádét akarnának rendezni, így érdemes megpróbálni egy 2,5 gól alatti opciót.

Argentína-Belgium
Tipp: 2,5 gól alatt

Tét: 7 SF*
Odds:
 1.67

Várható nyeremény: 11.69 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár