MEGOSZTÁS

Argentína – Panama
Copa América
szombat, 03:30

Előzetes: A két válogatott 2009 májusában találkozott utoljára, akkor a Diego Maradona által vezetett argentinok 3-1-re legyőzték a panamaiakat. A győztes csapatból egyedül Nicolas Otamendi jelenleg is a csapat tagja.
Azóta a kék-fehéreknél más idők járnak, Gerardo Martino irányításával jobb, koncepcionálisabb lett a nemzeti büszkeségeinek a játéka. Bár a hazai edző nem a futball legnagyobb guruja, rendelkezik a megfelelő tudással ahhoz, hogy győzelemre vezesse tanítványait és bebizonyítsa, hogy Barcelonában alulbecsülték képességeit, s igazi győztes alkat.

Argentína megnyerte a legutóbbi öt mérkőzését, de ezeken a találkozókon maximum a két lőtt gólt érték el. A védelmük magabiztosnak mondható. Hat mérkőzéssel ezelőtt Brazília legjobbjaival játszottak, akkor egy döntetlenre volt elég a teljesítményük.
A tornán jelenleg holtversenyben vezetik a csoportot, az első körben 2-1-re tudtak diadalmaskodni Chile ellen. Banega és Di María remek teljesítményt nyújtottak, amivel hátukra vették a csapatot.

Panama sokkal kevésbé számít a világ szemében futballnemzetnek, mint a következő ellenfelük, de az országban ez a sportág számít a legnépszerűbbnek, s a legtöbbet ebben látják a kiutat a szegénységből. Ennek köszönhetően hatalmas tradíciója van a labdarúgásnak a náción belül, ami meg is látszik az eddigi teljesítményükön.
Az előző fordulóban 2-1-re múlták felül Bolívia legjobbjait, de egy felkészülési meccs alkalmával kikaptak Brazíliától. Előtte egyszer döntetleneztek Haiti ellen, majd nyerni tudtak.
A nyomást nem igazán bírja a nem túl tapasztalt panamai csapat, de annyi bizonyos, hogy a szívüket-lelküket ki fogják tenni a pályára, de nem túl valószínű, hogy ez esélyt teremt nekik ezen a mérkőzésen. Sőt, sokkal inkább veszélybe sodorhatja őket a túlzott hév, amit az argentin klasszisok pillanatok alatt megbüntethetnek.

Hiányzó csak az Albiceleste oldaláról lesz. Név szerint Lionel Messi, aki egy felkészülési mérkőzés alkalmával szedett össze egy deréksérülést, s „Tata” nem biztos, hogy kockáztatni fogja legnépszerűbb és legjobb játékosa egészségét egy olyan csapat ellen, akiket a papírforma alapján könnyedén le kell gyűrniük. Ebből következőben a világklasszis minden bizonnyal a padon fog helyet foglalni, ahol eltöltötte a Chile elleni találkozót.
A panamaiak oldaláról nem lesz hiányzó, de öt játékosuknak is figyelnie kell a sárgalapukkal, különben eltiltásra számíthatnak a következő fordulóban.

Lehetséges kezdők:
Argentína: Romero – Rojo, Funes Mori, Otamendi, Mercado – Mascherano, Biglia, Banega – Di Maria, Gaitan, Higuain.
Panama: Penedo – Miller, Henriquez, Baloy, Machado – Quintero, Godoy, Gomez, Arroyo – Torres, Perez.

Összegezve biztosan egy remek találkozót láthatunk majd, ahol Argentína dominálhat. Panamának figyelnie kell, hogy ne menjenek bele túlságosan az adok-kapok játékba, ellenkező esetben egy csúnya vereségbe is beleszaladhatnak.

[stextbox id=”tippek”]Tipp: (0-1)* H (sorszám: 02071)[/stextbox]
[stextbox id=”tippek”]Szorzó: 1,5[/stextbox]
[stextbox id=”tippek”]Tipperősség: 8/10[/stextbox]

írta: #‎Petzein‬