MEGOSZTÁS

Avellino – Cesena

Serie B, 42. forduló

2016. május. 20. – 20:30

Egy olyan nap, melyen mi magyarok hazánk válogatottjának az Elefántcsontpart elleni felkészülési meccsére vagyunk ráhangolva, az olasz második vonalban az utolsó fordulót rendezik meg, mely még hivatott dönteni néhány megválaszolatlan kérdés felől. Egy ilyen kérdés, hogy ki esik ki egyenes ágon, ki ússza ezt meg, illetve ki kényszerül selejtezőre, de a felsőházban is kérdés még, hogy mely együttesek tudják megszerezni az osztályozós helyet érő 6., 7., illetve 8. helyet. Írásunkban mi ez utóbbi témával fogunk foglalkozni, azon belül is a 6. pozíciót elfoglaló Cesena találkozójával, akiknek ellenfelük a 13. Avellino.

Tipikus kiscsapat az Avellino, soha nem nyertek még semmit, még a Serie A-ban sem szerepeltek soha. Idén viszont tisztességgel helyt álltak a Serie B-ben, és ez a maximum amit a csapat szurkolói elvárhatnak a játékosoktól, ettől többre ne számítsanak. Annak rendje és módja szerint tehát amint biztossá vált hogy nincs már hogy kiessenek alaposan kieresztették a gőzt, és felszabadultan, stresszmentesen futballoztak. De ez nem vezetett jó eredményekhez, mi több, a szezon során most vannak a legrosszabb formában, ugyanis utolsó 10 bajnoki összecsapásuk közül csak egyet tudtak megnyerni, 2-1 a kiesés ellen harcoló Virtus Lanciano otthonában. Hazai pályán sem kényeztették el a drukkereket mostanság, ugyanis február 27.-én nyertek utoljára a Stadio Partenio közönsége előtt, azóta viszont a gólszerzés is nagy kihívást jelent. Nem motiválja őket tehát már semmi, a játékosok valószínűleg alig várták már ezt az utolsó fordulót, hogy végre egy hosszú és fárasztó idény után szabadságra mehessenek. A motiválatlanság és a rossz forma mellett ma még a számtalan hiányzó is ellenük szól. Nem játszhat ugyanis sem az első számú kapus Frattali (39 meccs/0 gól), sem a második opcióként bevethető Offredi (2/0) sem. Mellettük még a védelemből Rea (14/0) és Migliorini (4/0) sem szerepelhet, a középpályáról el van tiltva D’Angelo (26/3) és Paghera (16/0), valamint sérült Bastien (31/2) és Gavazzi (32/3), de még a csatár Tavano (22/3) is harcképtelen.

Nagyon szerencsétlenül kell alakuljanak a dolgok ebben az utolsó etapban ahhoz, hogy a Cesena ne legyen ott a feljutásért zajló rájátszásban, de az mindenképp jó nekik, hogy sorsuk a saját kezükben van. Ha ma ugyanis nem kapnak ki, akkor biztosan ott vannak a 3.-8. hely valamelyikén, de persze itt sem mindegy, hogy hol végeznek. Nyerniük kell tehát ma, így esetleg még feljebb is léphetnek, de most egyszer a legfontosabb, hogy ne csússzanak lejjebb. És ezt az Avellinot kötelességük is legyőzni, még ha mostanság idegenben nagyon szenvedtek is. A Cesena ugyanis vendégként győzni utoljára még március 12.-én tudott a sereghajtó Como vendégeként, az azóta eltelt 5 meccsen viszont csak két pontot szereztek és csak két gólt lőttek. Mégis úgy gondolom, hogy ma megszakad ez a negatív széria, és be fogják tudni gyűjteni a három pontot. Tőlük is van néhány hiányzó, de ezeket össze sem lehet hasonlítani azzal, amivel szembesülhettünk az Avellino oldalán. Nem játszhat a védelemből Kessi (36/4), a fiatal elefántcsontparti védő behívót kapott a ma esti budapesti válogatott mérkőzésre. Rajta kívül még a védelemből Lucchini (18/0) és Caldara (27/3), illetve a támadósorból Dalmonte (4/1) és Rosseti (22/4) nem szerepelhet. Ott lesz viszont a három legveszélyesebb gókvágó Ciano (30/11), Ragusa (36/9) és Duric (25/7) személyében. Első sorban tőlük várom azokat a megmozdulásokat, melyek eldönhetik a csapatuk számára a három pontot, azt a három pontot, mellyel jegyet váltanak a Serie A rájátszására.

Meglátásom szerint az a csapat fog ma nyerni, amelyik igazán akarja is azt, amelyiknek szüksége van rá, és ez a csapat a Cesena. Meg fog látszani ma este a motiváltáságból adódó különbség, a kényszer jobb játékra fogja ösztökélni a vendégek játékosait, és úgy vélem, legalább egy minimális arányú győzelmet meg fognak tudni szerezni.

Tipp: Vendég (Tippmix eseményszám: 08833 – V)

Szorzó: 1,50

Tipperősség: 8/10