MEGOSZTÁS

Del

Iserlohn Roosters – Köln Haie
2016.03.06. 14:30

Az utolsó fordulójához érkezett a DEL alapszakasza, ahol az elsőségért harcoló iserlohni „kakasok” fogadják a kölni cápákat. Mindkét együttes számára fontos az összecsapás, ezért parázs mérkőzésre számíthatunk.

Az Iserlohn kerete az egyik legerősebb a ligában, tele légiósokkal és német utánpótlás tehetségekkel. A fele csapat már eddig is kanadai volt, de év elején érkezett 2 kiváló kanadai játékos, akiknek köszönhetően a „kakasok” harcban vannak az alapszakasz elsőségért. Caprusso a csapat legeredményesebb játékosa, Petersen pedig a harmadik a házi ranglistán. Ők és York alkotják a csapat vezéregyéniségeit, ugyanakkor nem csak belőlük áll a csapat. Számszerint 5 játékosuk található a legjobb 22-ben a pontszerzési listán, ami minden más csapatot megelőz. Az Iserlohn igazi kétarcú csapat idén. Hazai közönség előtt megdöbbentően jól játszanak, idegenben meg maximum közepesen, de inkább gyengén, tehát gyakorlatilag 1 pályás csapatról van szó. Összességében is a legjobb támadósor az övék, de hazai jégen messze a legtöbb gólt lövik a ligában 3,83 gól / meccs és a 3. legjobb védelemmel rendelkeznek 2,3 kapott gól/ meccsel. Továbbá 25 meccs alatt mindössze 6x kaptak ki és ami a legfontosabb, csak 1x kaptak ki rendes játékidőben . Játékukat tekintve megpróbálnak minél gyorsabban, sok kis és pontos passzokkal építkezni és minél több helyzetet kialakítani. Nagyon fontos számukra a mérkőzés, ugyanis a München idegenben lép fel a remek formában lévő Ingolstadt ellen és egy esetleges Müncheni botlással a mai győzelmük elsőséget érne.

isi

A Köln sokkal inkább a németekre építkezik, és ugyan vannak canadai és svéd légiósaik, de a csapat két legeredményesebb játékosa német, utánuk jönnek csak a svéd és kanadai légiósok. A Köln középcsapatnak számít, már bejutott a rájátszásba, mindenképp a nyolcaddöntős mezőny része lesz, a kérdés csak az hogy hazai vagy vendég jégen kezdenek. Hazai jégen szerezte a több pontot a csapat, idegenben majdhogynem teljesen egyformán teljesítettek a „kakasokkal”.
Idegenben egy év eleji München elleni győzelmet leszámítva még csak meg sem tudták szorongatni a nagyokat. Hiába a légiósok, a csapat gerincét a németek adják és ugyan Hager és Golluga is többszörös német válogatottak és alapemberek, valamint a többség volt már válogatott, azért a német válogatott messze elmarad játéban még canada sokadik válogatottjától is. Amennyiben Hagert és Gollugát semlegesíteni tudja az ellenfél már nagyjából nyert meccsük van.

Az Iserlohnnak nagyon fontos a mérkőzés és hazai pályán is játszanak, pokoli hangulat várható. Nem hinném, hogy a közepes erőkből álló Kölnnek lenne esélye a mérkőzésen, pláne nézve az idegenbeli formájukat. Valamint ha rátekintünk az ebben a felállásban lejátszott mérkőzésekre, kiütéses Iserlohn győzelmeket találunk az elmúlt pár évben. A biztonság kedvéért a tippem a mérkőzés győztesére fog szólni, de a bátrabbak háromesélybe is bevállalhatják.

Fő Tipp: 1(mérkőzés győztese)

Szorzó: 1,67

Tipperősség: 9/10

 

Mellék Tipp: 1(háromesély)

Szorzó: 2,00

Tipperősség: 6/10