MEGOSZTÁS

Erick Thorir, az Inter elnöke már régóta szeretett volna találni egy befektetőt a klubba, aki hajlandó megvásárolni egy bizonyos tulajdonrészt, legyen az kisebbségi, vagy többségi.

Ennek köszönhetően egy kereskedelmi bank révén sikeresen megtalálták a kínai Suning csoportot, amely hajlandó volt pénz invesztálni a kék-fekete milánói egyesületbe. Ennek eredményeképpen Massimo Moratti 21 év után megvált minden részvényétől, de az indonéz elnök továbbra is a részvények ~30 százalékát birtokolhatja, tehát kisebbségi tulajdonos.

Az olasz bajnokság negyedik helyen végzett csapatát a kínai csoportnak eltökélt szándéka visszavezetni a csúcsra, amit elnökük, Csang Csin-tung világosan ki is fejtett egy sajtótájékoztató keretében. ~70 százalékos tulajdonrészt vásároltak.

A hatalomátvétel nem csupán az Inter, hanem egész Olaszország labdarúgását megváltoztathatja. Az utóbbi időben látott Juventus-hegemóniát lesz esélye megtörnie egy klubnak, ráadásul nem csak játékban, de pénzügyileg is lesz aki versenyezzen a ,,zebrákkal”.

Szerencsés esetben ez a lépés elindíthatja a pozitív irányba az olasz focit, amelyre már ráfér a segítség. Nem lesz könnyű menet visszaállítani a dolgokat a régi fényükbe, de ez mindenképpen egy jó támaszpont lehet.

írta: Petzein