MEGOSZTÁS

Mario Balotelli remekül kezdte az új bajnoki idényt a Nice együttesében, a pályán nyújtott teljesítménye pedig könnyen meggyőzheti az olaszok szövetségi kapitányát, hogy számoljon a ghánai származású csatárral.

A Sky Italia szerint, a Nicehez egy értesítés érkezett az olasz szövetségtől, melyben értesítik őket, hogy Balotelli szerepel Giampiero Ventura bővített keretében az októberi VB selejtezőkre. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy Mario ott lesz a nemzeti csapatban, viszont ez egy egyértelmű jelzés az olaszoktól, hogy figyelik a 26 éves csatárt, és számolnak vele a jövőben.

A Liverpooltól ezen a nyáron Nizzába kerülő támadó, aki pályafutása során olyan neves klubokban is megfordult már, mint az Inter, a Manchester City és az AC Milan figyelemfelkeltően szerepel eddig a Ligue 1-ban, ahol két mérkőzésen négy gólt rúgott az Olympique Marseille és az AS Monaco ellen.

Super Mario 33 alkalommal ölthette magára eddig a Squadra Azzurra mezét, 13 gólt is szerzett, viszont nem szerepelt már címeres mezben 2014 júniusa óta. Akkor, az olaszok 1-0 arányban maradtak alul Uruguay ellen a világbajnokságon, ezzel pedig búcsúztak a brazíliai VB-től.

A 2018-as oroszországi verseny selejtezőcsoportjában az olaszok a G-csoportban vannak, ahol még a spanyolok, az albánok, a macedónok, az izraeliek és Liechtenstein kapott helyet. Első találkozójukat 3-1-re nyerték meg Izraelben, októberben pedig otthon a spanyolokkal, és idegenben Macedóniában fognak pályára lépni.