MEGOSZTÁS

A szezon előtt az első négy közé jutást tűzték ki célul a Liverpoolnál, ennek eléréséhez azonban mindenképpen el kéne kezdenie a csapatnak hozni a kötelező győzelmeket is.

Fulham – Liverpool

Premier League, 15. forduló

Egyértelmű kritika az idei Liverpoollal szemben, hogy sorozatban nem képes megnyerni azokat a találkozókat, melyeken esélyesnek számít.

Hiába játszott a Pool döntetlent a Manchester Cityvel, a Manchester Uniteddel, a Chelsea-vel és az Evertonnal is, azonban minden eredményre rossz fényt vetnek az olyan döntetlenek, mint mondjuk a Norwich és Stoke elleni.

A meccs oddsai

A hétfői ellenfél, a Fulham szintén a gyengébb ellenfelek közé tartozik, és bizony érdeklődve várjuk, hogy sikerül-e Kenny Dalglish legénységének hoznia a papírformát – esetleg ismét értékes pontokat hullajtanak a vörösök.

A Fulham az előző fordulóban értékes döntetlent ért el az Arsenal vendégeként, azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy többször hatalmas mázlija is volt a vendégeknek. A szerencsére alighanem most is nagy szükség lesz, a Fulham ugyanis nagyon gyengén muzsikál hazai pályán: Martin Jol gárdája a legutóbbi nyolc otthoni meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Véleményünk szerint a Liverpool túlságosan erős egy ilyen formában lévő Fulhamnak – vendégsikerre tippelünk (2.2).

Több/kevesebb mint 2,5 gól

A Fulham és a Liverpool legutóbbi nyolc párharca során hatszor is előfordult, hogy az ezúttal hazai pályán játszó csapat nem tudott a kapuba találni.

A Liverpool sem lövi számolatlanul a gólokat, ez pedig első sorban a csatárok, Suarez, Carroll és Kuyt gyengébb formájának tudható be.

Legutóbb hét gól esett a két csapat mérkőzésén, ennek ellenére ezúttal nem számítunk gólesőre. 1.81 a szorzója annak, hogy 2.5 gólnál kevesebb esik.

Gólszerzők

A Fulham olyan gyenge támadásban, hogy nem is tudnánk ki kiemelni a játékosok közül. A vendégek középpályáján sem hemzsegnek a góllövők, nem véletlen tehát, hogy ezúttal egy támadót emelnénk ki a csapatból. Luis Suarez gyengébb heteket tudhat maga mögött, azonban a mai rivális ellen könnyen kijöhet neki a lépés. Az uruguayi támadó folyamatosan veszélyt jelent a kapura, gólszerzését pedig 2.42-vel tehetjük meg.