MEGOSZTÁS

Tavaly alaposan lebőgtek klubcsapataink nemzetközi porondon, reméljük, idén picikét sikeresebben kezdődik a szezon. A DVTK mindenesetre előnnyel utazik Máltára, bár a 2-1-es ‘hazai’ győzelem semmire sem biztosíték.

Birkirkara-Diósgyőr

EL selejtező – 1. forduló -visszavágó

A DVTK tehát 2-1-es első meccs után várja a visszavágót, egy gól előny viszont nem előny. A mutatott játék sem ad okot bizakodásra, sokkal keményebbek a máltai csapatok, mint azt előzetesen gondoltuk.

Ettől függetlenül a Diósgyőr szurkolói bizakodóak, a klub honlapján a szavazók 86%-a mondja azt, hogy a DVTK rendes játékidőben továbbjut. Ez lenne a reális, azért tény, hogy gyenge a magyar foci, de ennyira talán még nem. Bár ki tudja, emlékezhetünk rá, hogy az odavágón a máltaiak egyik játékosa mekkora ziccert puskázott el a hajrában, ajtó-ablak ziccerben pont Radosba lőtte a bogyót. Ugyanakkor az is tény, hogy a máltaiak szabadrúdgásgóljában Rados alaposan benne volt…

A DVTK Bükfürdőn töltött pár napot, hétfőtől kezdve már erre a találkozóra edzettek a srácok. Komolyan veszik máltai riválisukat, mert komolyan is kell. Tegnap már a meccs helyszínén edzett a csapat, és az elmondások szerint a Birkirkara mellett a meleget is le kell  majd győzni.

Könnyű dolga nem a diósgyőri csapatnak, ez a Birkirkara kemény dió. Itt Debrecenben a 10 emberrel futballozó máltai együttes ellen sem ment a DVTK-nak, most pedig idegenben kell majd helyt állni a csapatnak. Ráadásul mindenki jól tudja, hogy a DVTK elsősorban otthon erős. Hiába játszott ‘otthon’ Debrecenben, azért az mégsem hazai pálya.

Nemzetközi rutinja sincs a csapatnak az elmúlt évekből, szóval lehet ebből kiesés is, ha reálisan nézzük a dolgokat. Viszont a meccs nyíltabb lesz, a máltai együttes hátrányban van, és egy kinyíló ellenfél ellen a DVTK kontrái is jobban érvényesülhetnek. Bacsáék ugyanis kontrákra építenek majd, reméljük, hogy vagy kettőt gólra is váltanak, és akkor nagy baj nem lehet. Ugyanakkor képtelenségnek tűnik, hogy abban a melegben ne hibázzon ez az újjáalakuló csapat. Valószínűleg mindkét együttes lő majd gólt, és a tipp szempontjából nem is akkora baj, hogy néha majd grundfoci jellege lesz a találkozónak.

Aztán szakmailag, és a magyar foci szempontjából már más a helyzet, de a 2.5 gól fölött opció itt is jó tippnek tűnik, akárcsak az odavágón.

Birkirkara-DVTK
Tipp:
2.5 gól felett
Tét: 6 SF*
Odds:
1.80

Várható nyeremény: 10.8 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár