MEGOSZTÁS

Története legnagyobb zakóját szenvedte el a Selecao a németek ellen. Scolari mester elismerte hibáját, minden felelőséget magára vállalt, ezzel is levéve picit a terhet a srácok vállairól. Nincs idő sírni, nyerni kell a bronzmeccsen, és javítani a megítélésen.

Brazília – Hollandia

Foci VB – Bronzmérkőzés

Tény, ez minden idők leggyengébb Selecaója világbajnokságon, főleg Neymar nélkül. Rá épült a csapat, és amíg pályán volt, ment is a szekér. Persze néha meg-megtolták hátulról, mint a nyitómeccsen a japán spori, de ki emlékszik már arra.

Fel kell állni a padlóról, és meg kell nyerni a bronzot. Kötelessége a csapatnak jól játszani. Szívvel-lélekkel kell játszani, minden értelemben a hollandok fölé kell kerekedni. Aztán, ha van Gaal lesz olyan buta, és Robbent ismét rossz oldalon játszatja, akkor vége is az Oranjének.

Robben csak jobbról veszélyes, balról maximum beadásai okozhatnak veszélyt. Viszont visszatér Thiago Silva, így legalább a hátsó sor rendben lesz. Mivel menni kell előre, játszik Marcelo és Dani Alves is. Középen David Luiz és Thiago Silva, két olyan belső védő, akik gólokat is lőhetnek. Paulinho és Gustavo szűr, Willian, Oscar és Ramires játszhat a Fredet helyettesítő Jo mögött.

A hollandoknál Vlaar kiesett, Veltman lép a helyére. Clasjie is kezd, mint ahogy vélhetően az Huntelaar is, aki a betegeskedő van Persiet pótolhatja. Ami még változás, hogy a kaput a bronzmeccsen Vorm védheti, aki eddig egy percet sem töltött a pályán.

Két csalódott csapat, de a hollandoknál Robben és van Gaal is olyasmit nyilatkozott, hogy nincs értelme a bronzmeccsnek, és hogy csak az elsőt jegyzik. Nos, ha ezek nem csak üres szavak, akkor ezt a meccset Brazília nyeri. Az biztos, hogy a Selecao szeretne javítani, és ha szívből játszanak, meg is fogják verni a hollandokat. Marcelo és Alves sokat segít majd előre, és a Willian-Rmires-Paulinho-Gustavo féle négyszög miatt a középpálya is sokkal stabilabb lesz, mint a németek ellen volt. Széleken akarja Scolari megbontani a holland védelmet, és ez nem is badarság, hisz a hollandok háromvédős rendszert alkalmaznak. Kuyt és Janmmat pedig verhető, Alves és Marcelo is jó egy-egyben, és Jo talán több szerencsével jár majd a kapu eőtt, mint Fred.

Egyébként 1974 óta nem volt olyan bronzmeccs, ahol ne született volna legalább három gól. Brazília nyerni szeretne, úgyhogy nyílt őszinte játék lesz részükről. Vagy megint beleszaladnak egy pofonba, vagy megszórják a hollandokat. Tipp: 3-1

Brazília – Hollandia
Tipp:
2.5 felett
Tét: 10 SF*
Odds:
1.60

Várható nyeremény: 16.00 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár