MEGOSZTÁS

Egy európai valamint egy dél-amerikai párharcra kerül sor csütörtökön, és várhatóan mindkét esetben pörgős meccsre van kilátás.

Brazília-Kolumbia

VB Negyeddöntő

2014.07.04, 22:00

Estádio Governador Plácido Aderaldo Castelo (Fortaleza, Ceará)

A brazil csapat hazai pályán játszik, viszont nem feltétlenül nyújt lenyűgöző teljesítményt eleddig. Az előző körben a brazilok Chile ellen jutottak tovább, viszont ez nagy részben köszönhető a kapusuknak, Julio Cesarnak, aki nagyon jól védett a 11es párbaj során. Chilenek is jó válogatottja van, viszont Neymarék le kellett volna győzzék őket 90 perc után, hogy valamennyire elégedett legyen a brazil nép velük. A csapattól egyértelműen VB győzelmet várnak a csapattól, viszont eddig nem feltétlenül feleltek meg az elvárásoknak. Neymar játszani fog Kolumbia ellen, viszont rá hárul az egyik legnehezebb feladat is: neki kellene valamennyire hátán vinni a csapatot, lévén, hogy ő a csapat egyik legnagyobb sztárja, akitől mindig többet várnak. A keret meglehetősen erős, viszont csatár poszton a Lyont is megjárt Fred nem épp a lehető legerősebb opció, és ezt már többen is hangoztatták. Ezt a teljesítménye is mutatja, mivel eddig csak 1 gólt szerzett, a Kamerun elleni kiütéses győzelem alkalmával. Jo is ott van még a padon, viszont a City egykori támadója se tűnik a legjobb opciónak éppenséggel. Tudja ezt Scolari is, akinek nehéz feladatot kellene megoldani.A brazilokon egyértelműen nagyobb a nyomás a meccs előtt, és ez a teljesítményükön is látszani fog.

A braziloknak vérükben van a foci, és a hazai közönség feltétlen buzdítása is nagyon sokat jelenthet majd nekik.

Kolumbia az esélytelenek nyugalmával készülhet a meccsre, mivel a brazilok hazai pályán a meccs esélyesei. Ez pedig nem jön rosszul nekik, lévén, hogy így a felkészülésük is valamivel nyugodtabb lehet. Kolumbia kerete nagyon erős, minden részlegben van egy kiemelkedő tehetségük. A csapat ereje az egységben is rejlik, viszont ott van a csapatban az a James Rodriguez, aki jelenleg 5 góllal vezeti a góllövőlistát. A csapat tele van jobbnál jobb játékosokkal van tele, elég csak megnézni a keretet. Ott van Cuadrado is, akit a hírek szerint 40 millióért vinne a Manchester United,vagy Jackson Martinez, aki eddig 2 gólt szerzett, eddig nem túl sok lehetőséget kapott. Kolumbia csapat meglehetősen erős, kérdés az, hogy mennyire tudnak majd élni az adódó lehetőséggel, mivel meglehetősen kiegyenlített meccsre van kilátás, és simán van esélyük továbbjutni is.

A kolumbiai válogatott erőnlétileg sem áll rosszul, viszont a hazai pálya előnye azért egyértelműen a brazilok mellett szól.

Mit érdemes erre a meccsre rakni? Van egy olyan megérzésem, hogy a brazilok nagyon meg fognak szenvedni Kolumbia ellen. Bár a szorzók mást mutatnak, érdemes megkockáztatni azt, hogy Kolumbia továbbjut, viszont nem kell kizárni azt, hogy lesz hosszabbítás valamint büntetőrúgás is. Figyelembe kell még venni azt is, hogy Kolumbia 90 perc után jutott tovább Uruguay ellen, így talán ők kevésbé fáradtak, mint a brazilok, akik csak büntetők révén jutottak tovább Chile ellen.

Brazília-Kolumbia
Tipp: DNB 2

Tét: 5 SF*
Odds:
 3.25

Várható nyeremény: 16.25 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár