MEGOSZTÁS

Carpi – Empoli

Serie A

2016. április. 25 – 19:00

A modenai Stadio Alberto Braglia arénában rendezik meg a Serie A 35. fordulójának záró meccsét, melyen a Carpi és az Empoli feszül egymásnak. Tétje a mérkőzésnek igazából már csak a hazaiaknak van, akik élet-halál harcot folytatnak továbbra is a bennmaradásért, az Empoli számára a szezon hajrája nyugodtan telhet, a középmezőnyben fognak végezni, és rég mentesek már a kiesési gondoktól.

Csak jobb gólarányának köszönheti azt a Carpi, hogy jelenleg még bennmaradó helyen állnak. Ugyanannyi pontot, 32-őt szereztek mint a Palermo, viszont ezzel a mai meccsel kevesebbet is játszottak. Mondanom sem kell tehát hogy mennyire fontos lenne a 3 pont megszerzése, ezzel ugyanis nagyon közel kerülnének a bennmaradáshoz. És e bennmaradás felé komoly lépéseket tettek az elmúlt fordulókban, ugyanis az utóbbi 6 etap során 10 pontot tudtak szerezni. Otthon különösen jól játszottak ebben a periódusban, megverték a Genoat, és az egyik riválisukat a bennmaradásért a Frosinonet is. De az elmúlt körben nagyot játszottak a Milan otthonában is, nem feltétlenül szép, de hatékony volt a játékuk. Jól lezárták a réseket, az áthatolni pedig képtelen Milan nem tudott eredményes lenni. Ma nem ezt a védekező énjüket, mint inkább a támadót kell előhozzák egy olyan ellenféllel szemben, akik nagy formában sincsenek, és idegenben pedig nem sok vizet zavarnak. De lássuk ki is ez az ellenfél röviden!

A megnyugtató 11. pozíciót foglalja el jelen pillanatban az Empoli, és ettől sokkal feljebb nem is nagyon tudnak kerülni, viszont a lényeg az, hogy kiesési problémáik nincsenek. Főleg hazai közönség előtt szerepeltek jól, idegenben viszont már nem volt ennyire jó a helyzetük. Főleg nem az utóbbi időszakban, ugyanis vendégként utoljára még január elején tudtak nyerni, de az azóta is lejátszott 7 vendégszereplésükből csak 2 pontot tudtak kiszedni. Február 21.-én, a Sassuolo elleni 3-2-es vereség alkalmával rúgtak utoljára gólt más pályáján. Ma sem számítok egy túl lendületes játékra tőlük, főleg hogy motiváció sem nagyon van, nincs miért hajtsanak már. Három fontos ember is fog hiányozni tőlük, az első számú kapus Skorupski (31 meccs/0 gól), valamint két roppant fontos játékos a védelemből Laurini (25/1) és Tonelli (25/2) személyében.

A bajnokság jelenlegi szakaszában nem látok nagy különbséget a Carpi és az Empoli között. Alapjában véve az Empoli a jobb csapat, ezt jól mutatja a tabellán elfoglalt hely is, viszont ma a Carpi játszik otthon. A motiváció, és a jó forma viheti ma őket előre, a győzelmi kényszer titkos erőtartalékokat hozhat ki belőlük. Ezek viszont mind hiányozhatnak az Empoli játékosaiból, akik talán túlságosan is megnyugodtak a bajnokság hajrájára. Ráadásul idegenben nem is nyújtottak látványos teljesítményt, nem sok vizet zavartak vendégként. A tippem az lesz, hogy a motiváltabb és jobb formát mutató hazai pályán játszó Carpi meg fogja szerezni a győzelmet és az ezzel járó három pontot.

[stextbox id=”tippek”]Tipp: Hazai (Tippmix sorszám: 37071 – H)[/stextbox]

[stextbox id=”tippek”]Szorzó: 1,78[/stextbox]

[stextbox id=”tippek”]Tipperősség: 7/10[/stextbox]