MEGOSZTÁS

Péntek este látogassunk el Angliába, ahol a Championship küzdelmeibe csatlakozunk be. Az egyre jobb formába lendülő Blackpool vendége a szebb napokat is megélt Farkasok lesznek. Nézzük meg, mi várható a Bloomfield Roadon!

Blackpool – Wolverhampton

Championship – 23. forduló

A Blackpool idei szezonja nem indult túl fényesen. A kezdeti gyengélkedést követően még Ian Holloway menedzser is távozott, ő ma már a Crystal Palace edzője, és helyére Matty Appleton érkezett. Az új menedzser pedig szép lassan, fokozatosan kezdte meg munkáját, és ez a felépített terv mostanra érett be: a csapat hat mérkőzés óta veretlen, múlt héten a Blackburn Roverst verték meg a Lancashire-derbin. A Bloomfield Roadon hat mérkőzés óta veretlenek, és jól felépített csapatnak köszönhetően nehezen képzelhető az, pont most fog megszakadni ez a sorozat. Kiváló támadóik vannak, Thomas Ince például 13 gólnál és 9 gólpassznál jár, de Gary Taylor-Fletcher (3 gól, 4 gólpassz), Nathan Delfouneso (4 gól, 3 gólpassz) és Nouha Dicko (5 gól) is kiválóan közreműködnek a jó szereplésben.

A Farkasok rossz helyzetben vannak. Tavaly még a Premier League-ben játszottak, most pedig a másodosztály 18. helyén állnak. Hatalmas kontraszt van a két évad között. Nagyon hullámzóan teljesítenek, az utolsó hat mérkőzésük formatáblája 2-0-4, csupán kétszer nyertek a legutóbbi 12 összecsapásukból. A megszerezhető 36 pontból 9 pontot szereztek, ez pedig olyan rossz arány, hogy ki se számolnám. Idegenben a mérlegük szintén gyenge, 4-0-7 és a gólkülönbségük is negatív 13:15-ös, emellett utolsó 6 idegenbeli mérkőzésükből csak a 21. helyezett Bristol City ellen nyertek, de 14 idegenbeli meccsük közül csak három alkalommal húzták ki kapott gól nélkül.

Két ok egyértelműen a hazaiak mellett szól: az egyik a szép nagyra duzzadt veretlenségi sorozatuk, a másik pedig a hazai pálya előnye. Sok döntetlent játszott a Blackpool otthon, ezért az óvatosak betehetnek egy DNB-opciót is a tipphez, de szerintem sikerülni fog anélkül is. Olvastam olyan tipstert is, aki a ‘pool győzelmet például egy 2-2 pontos végeredménnyel biztosította, ami őrültségnek hangzik, de ha megnézzük a hazai csapat eredményei, nem elképzelhetetlen ez a lehetőség sem. Én azonban maradnék a szimpla Blackpool sikernél, péntek estére kis izgalmat hoz!

Blackpool – Wolverhampton
Tipp: Blackpool

Tét: 6 SF*
Odds:
2,00

Várható nyeremény: 12 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár