MEGOSZTÁS

Championship 

Charlton – Brighton
2016.04.23. 16:00

A héten már írtam egy elemzést a Brighton akkori mérkőzéséről és akkor a vártnak megfelelően simán verték a QPR együttesét. Most a már kiesett Charlton együttesével találkoznak, és hiába vannak idegenben, ők a mérkőzés esélyesei.

A Brighton az egyenes feljutást érő helyekért harcol a Burnley és Middlesbrough csapatával. A ’Boro 2 ponttal a másik két gárda előtt van, akik pontazonossággal állnak a második és harmadik helyeken. Az egymás elleni eredmény miatt jelenleg a Brighton a harmadik helyre szorul és mivel a Burnley nyerni tudott pénteken, ezért a „sirályoknak” sincs más választása, mint a győzelem, ha tapadni akarnak a Burnleyre és megőrizni az esélyt az első két hely valamelyikére. Borzasztóan jó formába lendültek az idény végére a brightoni srácok, utolsó 7 bajnokijukból 6-ot megnyertek és jelenleg 4 zsinórban aratott győzelemnél tartanak. Köszönhetően elsősorban a kiváló védekezésüknek, bár az elmúlt mérkőzéseken lőtt átlagosan 2 gól is hozzájárult a sikerhez. Hemed (41/16) személyében egy kifejezetten gólerős csatárral rendelkeznek, azonban a csapat jó játéka nem függ az ő személyétől. Egy rendkívül kiegyensúlyozott csapatról beszélünk, egy erős középpályával Murphy (35/6), Stephens (42/6) vagy éppen Knockaert (16/5) személyében. A Brighton elsősorban a gyors támadásépítésre alapozza a játékát, megszerzett labda után minél kevesebb passzból és minél gyorsabban próbálják eljuttatni a labdát az ellenfél kapuja elé. Ugyanakkor felállt védelem ellen sincsenek „meglőve”, ugyanis Hemed rendkívül jó fejjátékkal rendelkezik, továbbá a csapat rendkívül erős az egyérintős játékban, így kényszerítőkkel könnyen helyzetbe hozzák a csatárokat. Bár az idegenbeli tabellán is harmadik a Brighton és a 8-11-2-es mérleg kifejezetten jónak mondható, ha megnézzük, hogy utolsó 5 mérkőzésükön 4 győzelemmel és egy remivel végeztek, láthatjuk, hogy tényleg a legjobb formában lévő csapatról van szó pályaválasztástól függetlenül.
Nincs friss sérültje vagy eltiltottja a csapatnak.

A QPR elleni meccs hőse
Knockaert, a QPR elleni meccs hőse

A Charlton Athletic egy szebb napokat meglátott, szép múlttal rendelkező együttes. Ugyanakkor idén a szezon előtt a kiesésre ítélték a szakemberek és igazuk is lett. Kedden este az előző fordulóban elért döntetlennel a „vitézek” kiestek a másodosztályból. Sikertelenségük fő oka a pénz hiánya és az emiatti tehetségek, jó játékosok hiánya. Az anyagi gondok miatt estek ki annak idején az első osztályból is és az óta se jutottak vissza. Idén gyakorlatilag ők a mezőny pofozógépe a Boltonnal karöltve. Az otthoni teljesítményük nem valami fényes 5-8-8-as mérleggel, azonban otthon nem voltak pofozógépek, szoros mérkőzéseken szenvedtek mindig vereséget. 21 mérkőzésen kaptak 29 gólt hazai pályán, ami ugyan nem fényes eredmény, de messze nem a legrosszabb a mezőnyben, ugyanakkor a támadóereje a csapatnak kritikán aluli 22 lőtt gól a második legkevesebb a mezőnyben hazai pályán. Kicsivel több, mint egy hónapja óriási meglepetésre legyőzték a ’Boro együttesét és akkor még hinni lehetett egy bravúros bent maradásban, mint utóbb kiderült ez a bravúr inkább a ’Boro pocsék idegenbeli formájára volt fogható mintsem a Charlton javulására. Azóta a Charlton 3 vereséget és 2 döntetlent számlál, igaz 1 meccset leszámítva szoros mérkőzésekről beszélhetünk.
Hiányzókat akadnak bőven a „vitézek” háza táján. Sérüléssel bajlódik, és valószínűleg kihagyja a mérkőzést a legveszélyesebb játékosuk Berg Gudmundsson (37/4), a kezdő kapus Henderson (23/0) és a télen érkezett csatár Yaya Sanogo (7/3). További hiányzók is vannak azonban ők mind technikai döntés miatt maradnak ki, a legfontosabb egy kezdő védő Solly (34/0).

Nem számítok gólparádéra tekintve, hogy az utolsó 10 hazai meccséből 8 2,5 gól alatti volt a Charltonnak. Brighton győzelmet várok, még ha szorosan is, de valahogy kiizzadják a győzelmet a „sirályok”.

Várható kezdők:

Charlton: Pope(20/0) – Yun Young(7/0), Lennon(18/2), Teixeira(16/2), Fanni(11/0), Motta(11/0) – Lookman(21/4), Cousins(37/2), Jackson(27/3) – Makienok(34/5), Vetokele(13/1)

Brigthon: Stockdale(43/0) – Rosenior(28/0), Dunk(36/3), Goldson(21/2), Bruno(43/1) – Skalak(10/1), Kayal(40/2), Stephens(42/6), Knockaert(16/5) – Hemed(41/16), Wilson(23/4)

 

Tipp: Vendég

Szorzó: 1,50

Tipperősség: 8/10