MEGOSZTÁS

Millwall – Shrewsbury

Angol 3. osztály

2016. április. 9 – 16:00

Két különböző célért küzdő csapat meccse ez, egyrészt ugye ott van a jelenlegi 6. helyezett Millwall, akik ha most érne véget a bajnokság, akkor rájátszásra mennének, túloldalt viszont ott van a Shrewsbury, akik a 18. helyen állnak, viszont csak két ponttal szereztek többet mint az első kieső helyen lévő csapat. Szóval mindkét fél számára szükség lenne a három pontra, lássuk kinek van esélye megszerezni ezt!

A Millwallnak két arca van az utóbbi időszakban. Az egyik arca az, amelyiket hazai pályán mutatnak, ahol az utóbbi 5 meccsükből 4-et megnyertek és egyet döntetlennel zártak, és ahol ezen meccseken nem kaptak gólt, a másik arcuk viszont az idegenbeli, ahol 4 meccse képtelenek nyerni. De ma otthon játszanak, így mi is ezt az arcukat fogjuk ma látni, ami rossz hír a Shrewsbury játékosai számára. A Millwall rendelkezik a liga egyik legerősebb támadósorával, viszont a védelmük lehetne egy fokkal jobb is, hisz a 44 kapott gól elég sok. De mint láthattuk, az utóbbi fordulókban ezen a téren is javulni tudtak, főleg otthon, de ha az utolsó 12 fordulót nézzük, akkor láthatjuk, hogy ezalatt csak 5 gólt kaptak, ami az egyértelmű előrelépés jele. A támadósoruk mint említettem remek, azt a támadósort pedig három kiváló játékos vezeti Gregory (37 meccs/16 gól), Morison (40/12) és O’Brien (37/9) személyében. Első sorban ők hárman jelentik ma a legnagyobb veszélyt a Shrewsbury kapujára, ezért biztosan fokozott figyelmet fognak kapni. Kérdés, hogy ez mire lesz elég. A védelemből Cummings (16/1) fog hiányozni csak, illetve a szintén védő Craig (16/1) szereplése még kérdéses.

Meglepően jól szerepel idegenben mostanság a Shrewsbury, hisz vendégként 6 meccse veretlenek. Igaz, hogy a Burton elleni győzelmet leszámítva mind olyan csapatokat győztek le, akiknek a helyezése közel áll az övékhez, de ez a teljesítmény akkor is figyelemre méltó. Igaz, hogy az előző fordulóban megverte őket otthon 5-1-re a listavezető Wigan, de ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy rossz formában vannak. Egy vereség a listavezető ellen még belefér, igaz, a mértéke kicsit hervasztó lehet a játékosok önbizalmára, de a tét amiért harcolnak feledtetheti velük ezt a kudarcot. A kiesés ellen harcolnak ugyanis, ahonnan sikerült kievickélniük hosszú idő után, viszont még mindig nagyon forró a talaj a lábuk alatt, így szükségük van a három pontra. Ez viszont ma egy kicsit nehéz feladat lesz, hisz láthattuk hogy a Millwall otthon mennyire jó mostanság. Ehhez még jön az is, hogy néhány alapember nem játszhat tőlük. Ilyen az egyik házi gólvágó, a középpályás Knight-Percival (31/5), valamint a védelemből Whitbread (16/1) és Brown (31/0). Rajtuk kívül kérdéses még a védelemből Tootle (16/0), illetve középről Wesolowski (1/0) és Wallace (4/0) szereplése. Akire érdemes lehet figyelni a vendégektől az a télen visszatért Kaikai (6/6) és Whalley (20/6), első sorban bennük rejtőzhet meg a kellő veszély.

Az biztos, hogy mindkét csapat a győzelemért járó három pontot fogja keresni, hiszen céljaik elérése érdekében csak ez jöhet szóba. Mégis, a hazai pályán játszó, és a szezont véve összességében jobb Millwall győzelmére számítok. Első sorban a meggyőző otthoni teljesítményük miatt teszem le mellettük a voksomat, úgy vélem, ma is bizonyítani fognak a hazai közönség előtt, és bezsebelik a három pontot.

Tipp: 1

Szorzó: 1,55

Tipperősség: 8/10