MEGOSZTÁS

Ma délután a Stamford Bridgere a már majdnem kieső Norwich City látogat el, hogy megpróbáljon még az utolsó pillanatban kimászni a szakadékból, és megmeneküljön a kieséstől. Ehhez azonban le kéne győzzék a Chelseat idegenben, egy olyan csapatot, mely még nem mondott le teljes mértékben bajnoki álmairól.

Chelsea – Norwich City

Premier League – 37. forduló

Stamford Bridge – 17:00

A City tegnapi győzelmével a Chelsea visszaesett a tabella harmadik helyére két pontra az első kettőtől. Ahhoz, hogy Mourinho együttese bajnok lehessen szükséges a maximális pont megszerzése az utolsó két meccsen, no meg persze az is kell hozzá, ami már nem rajtuk múlik, hogy a City és a Liverpool tegyen még rossz lépést. A londoniak utóbbi szereplései nem adhatnak büszkeségre okot, ugyanis kiestek a BL-ből, valamint három vereséget is szenvedtek az elmúlt hét etap alatt, aminek köszönhetően csak a harmadik számú bajnoki esélyesek. Hazai pályán ugyanakkor remekül játszott idén a Chelsea, megnyerve eddigi 18 meccséből 15-öt, viszont nem is olyan rég egy nagyon fájó vereséget szenvedtek itt a Sunderland ellen, ezek ellenére, még mindig az övék a bajnokság legjobb védelme 26 kapott góllal.

Mint ahogy az elmúlt meccsen is volt, ma is Schwarzer fogja védeni a Chelsea kapuját a sérült Cech helyett, ami ugyan hatalmas érvágás Mourinhonak, de azért a Norwich ellen ez nem fog gondot jelenteni. Mint ahogy nem lesz probléma Ramires eltiltása, és Oscar sérülése sem. A Norwich számára ellenben az összes többi Chelsea játékos problémát fog jelenteni, mint Hazard, Eto’o, Lampard, Willian vagy Schürrle.

Nagyon nehéz helyzetben van a Norwich együttese, ugyanis a Kanárik az elsők a vonal alatt, és az utolsó két fordulóban ellenfelük a Chelsea és az Arsenal lesznek, így hát nagy esély van arra, hogy maradnak is a vonal alatt. A vendégeken sajnos az edzőcsere sem segített, az utóbbi öt meccsüket zsinórban elvesztették, ami egész idáig vezetett. A helyzet még tovább bonyolódott számukra miután tegnap a Sunderland három ponttal tudott távozni az Old Traffordról. Úgy hogy ma csak egy lehetőség maradt nekik: támadni orrvérzésig. A Norwich a leggyengébb idegenbeli mutatókkal rendelkezik, hisz mindössze két győzelem és két döntetlen jött nekik össze, de a bajnokság egyik leggyengébb csatársora is az övék csupán 28 góllal.

A vendégek részéről Pilkington biztosan nem fog játszani, és Neil Adams abban sem lehet biztos, hogy Joseph Yobo a pályán lesz. De szerintem ez nem fog számítani a mai találkozón, hisz ha a Norwich kikap nem azért fog, mert ők ketten nem játszhatnak. Nem sok játékost látok képesnek ma arra, hogy veszélyeztessék Schwarzer kapuját, egy ilyen lehet Hooper és Snoodgrass, és esetleg még Hoolahan és Ricky van Wolfswinkel, viszont a képlet nagyon egyszerűnek tűnik ezen a meccsen.

Egyik csapatnak sincs már veszteni valója a szezon ezen pontján. A Norwich abszolút nincs mit veszítsen, nekik nem jó az egy pont, kötelező támadniuk, mivel máshogy nem nyerhetnek. A Chelsea számára szintén fontos a győzelem megszerzése, hisz csak ebben az esetben maradhatnak harcban a bajnoki címért. Ennek érdekében Mourinho támadó szellemben fogja pályára küldeni csapatát, ami meg is fogja hozni az eredményét. Chelsea győzelemre számítok, méghozzá úgy, hogy a londoniak már a szünetben meg fogják szerezni azt a vezetést, amelyet aztán nem engednek majd ki a kezükből.

Chelsea – Norwich City
Tipp: F/V – 1/1

Tét: 10 SF*
Odds:
 1,57

Várható nyeremény: 15,70 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár