MEGOSZTÁS

Észak-Írországban kezdi meg BL-menetelését a Loki. Reméljük, egy hosszú út első lépését láthatjuk ma, ha van csapat Magyarországon, amely képes valamit alkotni nemzetközi színtéren, az a DVSC.

Cliftonville – Debrecen

BL-selejtező – 2. forduló

Észak-Írország, azon belül is Belfast városa a helyszín. Itt lép pályára a Loki a 2014-15-ös év első igazi tétmeccsén. Kondás Elemér csapata múlt héten elvérzett az UTE elleni Szuperkupa találkozón, ám tudni kell, hogy a DVSC már erre a mai meccsre fókuszált.

Kell az erő, az energia a Cliftonville ellen, hisz egy kemény brit focit játsszó csapatról van szó. Tipikus brit futballt játszanak, őszintén, 90 percen át küzdenek, és ma is kiadják majd magukból, ami erejükből futja. Főleg a pontrúgásokkal okozhatnak veszélyt, ám a Loki esetében talán ezzel sem, hisz a hajdúsági csapat védőit azért nehéz zavarba hozni a ‘légitámadásoknál’. Novakovic sem egy alacsony kapus, Mészáros és Máté pedig kifejelgeti majd a hazaiak beadásait.

A Cliftonville otthon őszintén fog játszani, és nem fog behúzódni saját kapuja elé, hogy védje a 0-0-át. Korábbi években tudtak is veszélyt okozni egyszer-egyszer, például verték meg 1-0-ra a svéd Kalmart, ám idegenben már 4-0 arányban kikaptak.

A debrecenieknek elsősorban a kontrákat kell majd értékesíteni, valahogy úgy, mint a Lyon elleni meccsen is tette a csapat. Összeszedetten kell focizni, és felvenni a kesztyűt, mert bizony keménységért nem mennek a szomszédba a brit csapatok.

A Lokinak ki kell használnia, hogy a csapat képzettebb játékosokból áll, és nem szabad megijedni egy percig sem. Rutinosabb csapat a Debrecen, és tavaly óta csak erősödött. Jovanovic és a hazatérő Varga József is erősítés, szóval ezt a kört magabiztosan kell teljesítenie a Lokinak.

Várható kezdőcsapatok:

Cliftonville: Devlin-McGovern-Smith-Flynn-Seydak-Curran-Catney-Johnston Donelly-Murray-Cormley

DVSC: Novakovic-Lázár-Mészáros-Máté-Korhut-Varga-Bouadla-Bódi-Mihelic-Sidibe-Tisza

A Lokinál Szakály, Kulcsár valamint Vadnai nem léphet pályára. Nélkülük is van esélye a DVSC-nek, ám egy idegen országban, idegen környezetben azért az elsődleges szempont az lesz, hogy olyan eredményt érjen el a Debrecen, hogy a visszavágón legyen esély továbbjutni. Idegenben nem szabad kikapni, és lehetőleg gólt kell szerezni. Ha már döntetlen, akkor sokkal jobb egy 2-2, mint egy 0-0. Egy a lényeg, a Loki nem fog kikapni, DNB-vel az 1.22-es odds simán vállalható!

 

Cliftonville-Debrecen
Tipp:
Debrecen (DNB)
Tét: 10 SF*
Odds: 1,22

Várható nyeremény: 12.20 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár