MEGOSZTÁS

USA-Costa Rica
Copa America
2016.06.08., 02:00

A Copa America A-csoportjának 2.körében az Egyesült Államok Costa Ricaval meccsel.

Az Egyesült Államokban rendezik a torna centenáriumi kiadását, így várható az, hogy a hazaiak mindent megtesznek majd azért, hogy tovább tudjanak jutni a csoportkörből. A csoportból az első 2 helyezett megy tovább, az USA pedig most a 4.helyen áll, bár az első körben ők pont a legerősebb csapattal, Kolumbiával meccseztek. Ez a meccs letudva, innentől kezdve pedig az összes többi meccsen esélyesként léphetnek majd pályára. Az államok csapata eléggé erős, és Klinsmannal a padon van esélyük bőven arra, hogy továbbjussanak. A csapatban vannak bőven ismerős nevek: Guzan az Aston Villa játékosa, Pulisic a Dortmundé, Dempsey a Tottenhamet járta meg, Bradleyt a Toronto pedig az AS Romatól vette meg. Van tehát erő ebben a csapatban, viszont annyira azért csak nem ütősek, mint Jamesék. Az első meccsen 4-3-3-as felállásban kezdtek, és várhatóan most is ezt próbálják majd meg. Elől egy Wood-Dempsey-Zardes hármassal próbálkozott a német, kérdéses, hogy mennyire akar majd ezen variálni a németekkel VB bronzig jutó egykori támadó.
A nyomás most rajtuk van, mivel nem szabad kikapniuk, mert akkor az utolsó fordulóban sokkal kevesebb esélyük lenne a továbbjutásra, lévén, hogy akkor úgy indulnának el, hogy max. 1 pontjuk lenne csak. Egy győzelemmel a továbbjutás az ő kezükben lenne, ami megkönnyítené az egészet, főleg úgy, hogy az utolsó körben az a Paraguay próbálja meg majd legyőzni őket,amely azért valamivel erősebb, mint soros ellenfelük.

Costa Rica csapata 2 évvel ezelőtt egyértelműen a VB meglepetése volt, mivel eljutott a legjobb 8ig, úgy, hogy a halálcsoportból jutottak tovább, veretlenül. Most se ők az esélyesek, viszont arra bőven van esélyük, hogy újra meglepetést okozzanak. A csapatban akad pár európai színtéren is ismerős név: Celso Borges a Depor, Oscar Duarte az Espanyol, Oviedo az Everton, Bryan Ruiz a Sporting, Joel Campbell pedig az Arsenal játékosa. A 23 éves támadó a VB-n elég szép teljesítményt nyújtott, viszont az ágyúsoknál nem túlzottan kapta meg a lehetőséget. Idén a Villarrealnál játszott, 15 meccset, ami alatt 1 gól jött össze neki, ami azért kevesebb, mint az a 8, mint amit a VB előtt hozott össze az Olympiacos csapatánál. A fiatal játékos számára elég jó kiugrási lehetőség lehet ez a torna, mivel úgy látszik, hogy valamennyire megakadt a pályafutása az angoloknál. Lehet, hogy túl erős neki a PL, viszont akkor meg váltania kellene, mivel nem tesz jót neki az, hogy nem játszik elég meccset. 23 éves csak, és minden meccsre szüksége van. A VB-n és a görögöknél is megmutatta azt, hogy mire képes, kérdés, hogy sikerül e újra neki ez.

A meccs esélyese az Egyesült Államok, akik szerintem be is húzzák majd a mecset. Costa Ricanak sincs olyan rossz csapata, viszont nem hiszem azt, hogy most is összejönne nekik.

Tipp: 1

Szorzó: 1,7

Tipperősség: 7/10