MEGOSZTÁS

Hálaadás napján az Egyesült Államokban rendre három találkozót rendeznek az NFL-ben. Ez arrafelé egész napos programnak számít. Csak bámulják a TV-t látástól vakulásig, és zabálják a pulykát. Nálunk a keleti parthoz viszonyítva is 6 óra az eltolódás, így ez a meccs már kicsit későn, CET 22:30-kot kerül megrendezésre. Lehet, hogy sokan elalszunk majd menet közben, de van egy tipp, ami talán segít ébren maradni, és segít, hogy végigizguljuk a meccset.

Dallas Cowboys – Oakland Raiders

NFL alapszakasz – 13. játékhét

Nézzük a tényeket:

A Dallas a csoportjában 6-5-ös mérleggel áll, holtversenyben az Eagles együttesével. másik két együttes, a Giants (4-7) és a Radskins (2-7) valószínűleg lemondhat az idei play-offról. A Dallas egyébként az elmúlt fordulóban nagyon fontos meccset a rivális Giants ellen, nagyon sokat érhet még az a siker. Csoportriválist megverni az szinte duplán számít, ahogy mondani szokták.

A Raiders peches együttes, mert ahol ők szerepelnek, ott három nagyon erős társaság van. Ez a Raiders-Chargers-Chiefs-Broncos kvartett sokáig a leggyengébb négyese volt az NFL-nek, idén viszont az egyik legerősebb! A Chiefs és Broncos 9-9 győzelemmel áll. Őket követi a Chargers, majd a Raiders 4-7-es mérleggel. A Raiders ha minden maradék meccsét nyerné, akkor odaérhetne WC-helyre, de erre 1-2% az esély, és nem több.

A mérkőzést Dallasban rendezik, ami szintén a hazaiaknak segít. Az Oakland idegenben csak egy meccset nyert az ötből, azt is a döglődöző Houston ellen. Ezzel szemben hazai pályán a Dallas 4-1-es mérleggel rendelkezik, és csak a Broncos együttesétől szenvedett vereséget. Viszont ott is helyt állt a csapat, az az 51-48-as zakó talán az idény, sőt minden idők egyik legjobb meccse volt!

A Raiders csalódot lehet a múlt heti zakó miatt. Talán elveszítették a hitüket a play-offal kapcsolatban, és ami még a Dallas mellett szól, hogy a Raiders a liga egyik legtöbbet szabálytalankodó csapata. (Mondjuk a Dallas is ‘előkelő’ helyen áll, de otthon azért visszafogják magukat)

Mindkét együttes védelmében vannak fontos hiányzók, így ilyen szampontból talán egálra adható a meccs. Viszont a Dallas támadó sora sokkal erősebbnek tűnik. Romo mellett ott lesz Dez Bryant, Austin, Witten, Williams és Murray. A Raidersnél nincsenek most ilyen minőségű elkapók, és DMC sem egészséges. RB poszton így ismét Rashard Jennigs kezd majd.

Ha Romo nem szórja el a labdát, és a Dallas végig koncentráltan játszik, nem szednek be büntetőyardokat, akkor egyértelmű, hogy lenyomják a Raiderst! Egyébként a Giants ellen is féltették a Dallas védelmét, hogy Lee nélkül nemképesek majd Eli-t nyomás alatt tartani, de a Dallas védelme remekül helyt állt ott is, és fog ma is!

Online lehet fogadni játékos teljesítményére is. Tony Romo egy ilyen prime time meccsen biztos odateszi majd magát. Arra, hogy 285.5 yard fölött passzol, 1.85-ös oddsal fogadhatunk. A derék Tony valószínűleg nem adja majd 300 alá!

Dallas Cowboys – Oakland Raiders
Tipp:
  Dallas Cowboys
Tét: 10
Odds:
1.25

Várható nyeremény: 10.25 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár