MEGOSZTÁS

CSzka moszkva – ak barsz kazany

khl

csütörtök, 18:30

Az orosz jégkorongbajnokság elején járunk még, ahol máris egy igazi keleti-nyugati derbit tekinthetünk meg. A házigazda pazar formában kezdte a szezont, ahogyan azt várhattuk is tőlük. Az előző idényben a döntőig menetelő csapat idén is komoly esélyese lesz a trófeának. A CSZKA évről évre megizzasztja a fővárosba érkező ellenfelét, hiszen a liga egyik legerősebb otthoni csapatáról beszélünk, ha nem a legjobbjáról. A moszkvaiak idegenben indultak először hadjáratba, ahol egy komoly csatában, de 3:2 arányban alulmaradtak. Azóta három meccset játszottak hazai színekben és újfent bizonyították erejüket, hiszen zsinórban húzták be a mérkőzéseket. Mindenképpen figyelemre méltó, hogy a fővárosban a három találkozó alatt csupán csak két gólt szenvedtek el, míg tízet lőttek. Igen, a CSZKA roppant erős védelemmel bír, amit évről évre bizonyítanak és mellé társul a támadó sor is. Az biztos, hogy a két gólos Holloway és Kugryshev veszélyesek lehetnek, ám a védők közül is Ozhiganov már kétszer harapott.

Kazany jelenleg nagyon vegyes tendenciát mutat. Az akkoriban kétszeres KHL bajnok, manapság már csak távolról figyeli a trófeát. Ugyan lebecsülni semmiképp sem szabad az ellenfelet, hiszen két éve még döntőt játszottak, ahol majdnem sikerült 2010 után újból ünnepelniük. Tavaly ez már megszakadt, ugyanis a rájátszás első körében kisöpörték őket. Az idei szezont három egymást követő hazai mérkőzéssel kezdték, ahol nem éppen úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt a keleti csapat eltervezte. Két vereség, egy győzelem, minden meccsen kapott gól/ok, ez nem éppen az, ahogyan Moszkvába kéne látogatni. Igaz, legutóbb ötöt hintettek a szentpéterváriaknak ám ugyanennyit kaptak is. Egy biztos, hogy elől kevés lesz Sekac és Tkachyov, ha a védelmük nem rendeződik, mert ezt a CSZKA könnyen kihasználhatja.

Komoly, sok helyzetes viadalra lehet számítani, ahol nehéz lenne megjósolni a gólok számát, hiszen a Kazany képes előrukkolni pár góllal, míg a Moszkvaiak olykor ki-ki nyílnak. Ám a fővárosi gárda nem véletlenül a mérkőzés esélyese, mivel saját közönségük előtt és a jelenlegi teljesítményüket nézve nem sokat adok a vendégeknek. A Kazany védelme miatt lesz CSZKA győzelem !

Tipp: CSZKA Moszkva győzelem – H ( sorszám : 00126 )  

Szorzó: 1,40

Tipperősség: 8/10

Írta : K1X1