MEGOSZTÁS

Alig ért véget a 2013/14-es szezon, már kezdődik az EL újabb kiírása. A DVTK hosszú idő után újra nemzetközi porondra lép, nem fog csalódást okozni szurkolóinak a borsodi klub!

Diósgyőri VTK – Birkirkara

Európa Liga – selejtező (1. kör)

Magyarországon keleti sajátossággá vált, hogy a klubcsapatok nem saját stadionjaikban játsszák nemzetközi meccseiket. Korábban a DVSC játszott Nyíregyházán, most a Diósgyőr megy Debrecenbe, mivel a borsodi csapat stadionja átépítés alatt áll.

Az albérlet nem lehet ndok egy esetleges rossz teljesítményre. A DVSC stadionja minden igényt kielégít, és a DVTK szurkolói sem olyanok, akik ne tennék meg szívesen ezt a pár km-t, hogy bíztassák szeretett csapatukat. Sőt valószínűleg sok debreceni futballbarát is kilátogat a meccsre, amolyan bemnelegítésképp.

A DVTK remek csapat, érkeztek páran, akik erősítik még a csapatot, mint a rutinos Bori. Sikerült egyben tartani a csapatot, szóval ennek a DVTK-nak ezt a kört simán kell abszolválni.

Az ellenfél a máltai Birkirkara. Akár félhetnénk is, látva a Fradi teljesítményét, de nem szabad keverni a szezont a fazonnal. Az a Fradi meccs egy vicc volt, látványosan nem akart nyerni a Fradi, aminek az okait jobb nem feszegetni. A DVTK viszont itthon játszik, hosszú idő után újra nemzetközi színtéren.

A máltai Birkirkara nem lehet ellenfele a DVTK-nak. GYenge a magyar foci, de nem ennyire. Harcos kis csapat a diósgyőri, nyerni fognak, és nem is egy góllal. Haber, a Birkirkara kezdő kapusa hiányzik, nem lép pályára Zarafa és Muscat, és ami szintén jó hír, hogy az előző szezon házi gólirálya, Shodiya sem játszik a mai meccsen.

Egyébként velük sem lett volna semmi esélye a Birkirkarának, de ez a négy játékos ráadásul kis túlzással a Birkirkara négy legjobbja volt az előző szezonban. Hogy sérülés miatt nem játszanak, vagy csak el akarja őket passzolni a máltai együttes, azt nem tudni, de azt igen, hogy ezek a játékosok ma nem lépnek pályára.

Ezt tudván itt egy kérdés maradt, hányat tesz közé a DVTK! Szerintem vagy kettőt biztosan!

Diósgyőr – Birkirkara
Tipp:
Diósgyőr -1.5 gól

Tét: 7 SF*
Odds:
1.52

Várható nyeremény: 10.64 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár