MEGOSZTÁS

Steaua Bukarest – Marosvásárhelyi ASA

Román Liga I

2016. április. 3 – 19:30

Ismét az élre állhat az utóbbi 3 év román bajnoka a Steaua amennyiben a bukaresti National Arenaban legyőzik ma este az anyagi gondokkal sújtott marosvásárhelyi ASA-t, akik már nincs is miért harcoljanak ebben a felsőházi rájátszásban. Lássuk röviden mit várhatunk ettől a meccstől!

Az anyagi gondok miatt az UEFA eltiltotta a vásárhelyi csapatot az európai kupaszerepléstől, így helyezéstől függetlenül már nem indulhatnak az EL-ben, így gyakorlatilag céltalanná vált számukra a további szereplés. A felsőház utolsó helyét foglalják el 21 ponttal, lemaradásuk eléggé nagy pedig az előttük lévőkhöz képest, főleg ami a mutatott játékot illeti. A Steaua ellenben talán a szezonnak eme periódusában játszik a legjobban, utolsó három meccsüket zsinórban be tudták húzni, és hát látjuk, hogy itt már mindegyik meccs nehéznek számít, nem igazán van könnyű ellenfél. Na jó, talán ma a Vásárhely annak számít a körülményekre való tekintettel, de nem így volt ez tavaly, amikor ez a kér csapat egészen az utolsó fordulóig harcolt egymással a bajnoki címért. A vásárhelyieknél annyira súlyosak az anyagi gondok, hogy az adóhivatal árverésre bocsátotta stadionjukat hogy fedezni tudják a tartozásuk egy részét.

Ráadásul ma még néhány igen fontos kulcsjátékos sem szerepelhet a vendégektől. Ők a két védő Velayos (18 meccs/0 gól) és Balic (19/0), a középpálya legfontosabb embere Ousmane N’Doye (13/2), valamint a házi gólkirály Jazvic (25/5) sem lehet a pályán, utóbbi eltiltás miatt. A bukarestiektől két hiányzó van, az egyik a román válogatott talán legismertebb csatája Ciprian Marica (5/0), a másik pedig Alexandru Chipciu (23/5) a középpályáról, ő el van tiltva, és talán az ő hiánya mondható csak igazán számottevőnek, Marica ugyanis nem sokat tudott letenni az asztalra mióta visszatért Romániába. Viszont így is akad bőven ki gólt rúgjon a bajnoktól. A szezon egyik, ha nem a legjobb játékosa Stanciu (24/12) számít a legnagyobb veszélynek ma, persze rajta kívül akad még egy Hamroun (21/7), Popa (27/3), Tade (20/3) vagy egy Kharja (6/0) is, akik mind-mind veszélyes játékosok.

A Steaua játékosai nagy formában vannak, főleg Stanciu, a vásárhelyiek pedig alaposan megroppantak. Az anyagi gondok nyomasztóak, a bajnokságban már nincs miért harcoljanak, és ez a hangulat a csapat egész játékán meglátszik. Nem számítok arra, hogy túl sok ellenállást tudnának tanúsítani a bajnok ellen, egy olyan bajnok ellen, akik hosszabb idő után tértek vissza a fővárosba, különböző problémák miatt ugyanis hazai meccseiket más városban kellett lejátsszák. Ma azonban ismét a fővárosi közönség előtt fognak játszani, és biztos vagyok benne hogy szép nézőszám fog összegyűlni, ez pedig plusz motiváció lesz a fiúknak.

Úgy gondolom, jelen helyzetben nem lehet kérdés az, hogy a Steaua megnyeri-e a meccset, a kérdés csak a különbség. Ez a különbség pedig szerintem legalább két gólos lesz. Ha figyelembe veszünk mindent, akkor nem juthatunk más következtetésre csak erre, és mint említettem ugye, a vásárhelyiektől 4 kulcsfontosságú ember is hiányzik a pálya mindhárom részéről. A tippem tehát egy legalább két gólos hazai siker.

[stextbox id=”tippek”]Tipp: Hendikep 0:1 Steaua Bukarest[/stextbox]

[stextbox id=”tippek”]Szorzó: 1,80[/stextbox]

[stextbox id=”tippek”]Tipperősség: 8/10[/stextbox]