MEGOSZTÁS

A német élvonalban, a Bundesligában szereplő SV Darmstadt ebben az idényben egyik szurkolójáról nevezi el a stadionját, aki rákban hunyt el a tavasszzal, jelentette be a klub egy hétfői sajtótájékoztatón.

A klub megjegyezte, hogy a stadion szponzora, a Merck is partner volt ezen lépésben, akik vállalták, hogy egy évig ne róluk legyen elvenezve az épületegyüttes, hanem a meghalt szurkolóról, vagyis az idén a darmastadti aréna a Jonathan-Heimes Stadion am Boellenfalltor nevet fogja viselni.

Jonathan Heimes, a klub egyik közeli hozzátartozója márciusban hunyt el mindössze 26 évesen, egy hosszú harcot követően, melyet sajnos elvesztett a rák ellen. „Ez igazi motivációt fog jelenteni a számunkra”, nyilatkozta a klub honlapjának a csapatkapitány, Aytac Sulu.„Szeretnénk bennmaradni az első osztályban, és a Johnnyhoz fűződő szoros kötelék ebben segíteni fog”, egészítette még ki a futballista.

A csapat mezszponzora, a Software AG is vissza fogja vonni nevét a mezekről Heimes halálának első évfordulóján. A Software AG helyett pedig a DUMMUSSTKAEMPFEN felirat jelenik majd meg, ami annyit jelent „Harcolnod kell”, ez egyben pedig egy karitatív szervezet neve is, amely a rákban szenvedő gyermekek megsegítését célozta meg. Érdekesség még, hogy ezt a szervezetet épp Heimes alapította, közösen a német teniszezőnővel, Andrea Petkoviccal.