MEGOSZTÁS

Red Star 93 – Paris FC

Ligue 2

2016. április. 4 – 20:30

A francia második osztályban is a végéhez közeledik a küzdelem, a két feljutó csapat neve viszont eldőlni látszik, ők a Dijon és a Nancy. De nem mehetünk el említés nélkül az idei szezonban újoncként pazarul szerepelő Red Star 93 teljesítménye mellett sem, akik ha már csak matematikai esélyeket is, de őriznek még a feljutáshoz. Jelenleg az 5. helyen állnak, amennyiben ma azonban legyőzik a szintén újonc, ámde a harmadik osztályba egy év után visszatérő Paris FC együttesét, akkor feljönnek két pozíciót, egészen a dobogóig.

Rangadót nyert múlt fordulóban a Red Star, a Clermont otthonából tudták elhozni a három pontot, ezzel pedig tovább él bennük a remény a feljutáshoz. Persze kétlem hogy ez sikerülne nekik, hisz a Nancy nem is olyan rég bizonyította be hogy jobb náluk, de reménykedni az nem kerül semmibe. Főleg hogy ma is adott a lehetőség az újabb három pont begyűjtésére a liga leggyengébb ellenfelével szemben. A fővárosi Paris FC a sereghajtó a bajnokságban 20 ponttal, és idén mindössze egy sikert tudtak elérni. Kiszámolhatjuk tehát, hogy nem kevesebb, mint 17 döntetlent értek el ebben a szezonban, ami rengeteg, a baj ezzel viszont csak az, hogy ezért csupán egy pont jár. Nem játszották tehát annyira a pofozógép szerepét, hisz meccseik több mint felét nem vesztették el, viszont a támadósoruk nem tudott hatékony lenni, ami ide vezetett. A 37 bekapott gól egyáltalán nem rossz, ezzel ott tudnának lenni a középmezőnyben, viszont a 21 lőtt gól az már nagyon kevés, a liga leggyengébb mutatója.

A hazaiak legfontosabb hiányzói ma a középpályáról lesznek, ők Diaz (20 meccs/0 gól), Rui Sampaio (8/0) és Plumain (13/2), rajtuk kívül még a cserekapus Plante (5/0) harcképtelen. Kicsit több hiányzóval kell számoljon a vendégek mestere, nem szerepelhet a védelemből eltiltás miatt Lybohy (27/0), a középpályáról Bongongui (7/0), a csatársorból pedig Diarra (7/2), Socrier (22/1), Bamba (10/0) és Koné (7/0) sem bevethető.

Nem számítok egy túl sok gólt hozó meccsre, egyik együttes sem a túlzottan támadó szellemű foci híve. A vendégek eddig is védekező felfogásban játszottak, ma sem látom okát annak, hogy miért tennének máshogy. Tudják hogy nem kerülhetik el a kiesést, de azért még becsülettel helyt akarnak állni, ezt pedig megtehetik egy topcsapatnak számító ellenfél otthonában. A Red Star sem lehengerlő offenzívájáról híres, viszont az ő védelmük is egész masszív volt eddig. Arra számítok, hogy akácsak az őszi első meccsen, mely 1-0-ás Red Star sikerrel zárult, most sem fogunk sok gól látni, a tippem erre a meccsre a 2.5 gól alatti opció.

Tipp: Kevesebb mint 2.5 gól

Szorzó: 1,55

Tipperősség: 8/10