MEGOSZTÁS

Az EL csoportkör utolsó előtti fordulójában a Fiorentina látogat el a Pacoshoz, és csak egyetlen célja van: megnyerni a meccset, hogy bebiztosítsa a csoportelsőséget.

Pacos de Ferreira-Fiorentina 

Európa Liga, Csoportkör 5.forduló

Estadio Dom Afonso Henriques (Guimaraes), 2013.08.26-21:05

A Pacos tavaly erőn felül teljesített, és 3.lett a portugál bajnokságban a Porto-Benfica páros mögött. Az idei szezon eleje már megmutatta viszont azt, hogy nem sok keresni valójuk lesz nemzetközi szinten, mivel egyből kiestek a BL-ből a Zenit ellen, és az EL-ben is csak 1 pontot tudta szerezni eddig, azt is a Pandurii ellen. A portugálok számára mostmár csak felesleges teher lehet, mivel jelenleg az utolsó előtti helyen állnak a bajnokságban. A csapatnak tehát kissebb gondja is nagyobb lesz, mint hogy nagy erőket mozgósítson az EL-re. A csapat egyetlen gólját amúgy Rui Miguel szerezte, és nem hiszem, hogy sokkal több gólt szerezne a csapat.

Mit érdemes mondani most a Fiorentinaról? Azt, hogy nem várható az, hogy a normál csapat érkezne a guimaraesi stadionba, viszont a cserecsapat is van olyan erős, hogy legyőzze ezt a Pacost. A cserecsapat is valószínűleg megfelelően motivált lehet, mivel Montellanak most bizonyíthatnak, hogy lehet rájuk számítani a későbbiekben is. Várhatóan hasonló lesz a kezdő, mint a Pandurii ellen: 4-3-3as felállásban, elől Ryder Matossal, Joaquinnal, valamint Iakovenkoval, bár az ukrán játékos nem nyújtott valami nagy produkciót a Pandurii elle, bár a padon lesz annyi erős a Fiorentina, hogy a szünetben esetlegesen győzteset tudjon húzni, mint ahogy történt az a Pandurii ellen is. Akkor Borja Valero érkezésével jelentősen feljavult a csapat teljesítménye, és ha nehezen is, de be tudták húzni mind a három pontot. Miért is fontos a Fiorentinanak ez a mérkőzés? Mivel ha most nyernek, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan csoportelső az észak-olasz gárda. Egy győzelem pedig az olasz foci szempontjából is fontos lenne, mivel ha újra 4 BL helyet akarnak, akkor az Európa Ligában is oda kell, hogy tegyék magukat, mert lassan már a francia bajnokság is beelőzi őket, főleg, ha a Monaco is kijut jövőre. Az igazság az, hogy nem túl sok esélyt látok arra, hogy a közeljövőben megint 4 olasz csapat legyen a BL-ben, mivel a németek nagyon nagy formában vannak, az angol bajnokságból alapból nehéz kijutni a BL-be, míg a spanyoloknál a 2 nagy, valamint az Atletico szállít annyi pontot, hogy ne kelljen emiatt féljenek.

Erre a meccsre tehát leginkább 2est érdemes rakni. A Fiorentina be akarja biztosítani az 1.helyet már idejekorán, és erre minden esélyük megvan a gyengécske Pacos ellen, és elég várható az, hogy 0-ra nyer a Fiorentina.

Pacos-Fiorentina
Tipp: 2

Tét: 7 SF*
Odds:
 1.56

Várható nyeremény: 10.92 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár