MEGOSZTÁS

FC Saarbrucken – FC Homburg

Német Regionalliga (Dél-nyugati csoport)

2016. május. 10 – 18:30

Tét nélküli meccsre kerül sor ma déltuán a német 4. osztály dél-nyugati csoportjában, melyen az 51 ponttal 6. helyen álló Saarbrucken fogadja hazai pályán a tőlük egy egységgel kevesebbet elérő Homburgot, akik jelen pillanatban a 8. helyen állnak. De hogy akkor miért is írunk erről a meccsről? Azért, mert olyan lényeges információról van tudomásunk, ami meglátásunk szerint döntően fogja befolyásolni a tallkozó végkimenetelét. Lássuk mi is lenne ez, most megosztjuk veletek!

Ez a klucsfontosságú információ a hazaiak oldaláról érkezik, méghozzá az, hogy egy rakás fontos ember nem szerepelhet ma tőlük sérülés vagy eltiltás következtében. Az egyik házi gólkirály Sven Sökler (29 meccs/8 gól), illetve a védő Hassan Amin (15/0) eltiltását tölti ezen a találkozón, továbbá  nem szerepelhet még az első számú hálóőr David Hoh (30/0), a középpályáról Marius Willsch (15/1), illetve a másik házi gólkirály Matthew Taylor (22/8) sem, ők mind sérülés miatt. Láthatjuk hát, hogy 5 igen fontos kezdő nem szerepelhet ma, ami meglátásunk szerint nagyban befolyásolni fogja majd a találkozó alakulását. Ehhez vegyük még azt is hozzá, hogy a Saarbrucken nincs is valami kirobbanó formában, ugyanis legutóbbi 7 bajnoki összecsapásuk közül csak egyet tudtak megnyerni, hazai pályán pedig már majdnem két hónapja nyeretlenek.

Nézzük meg rövden a vendégeket is. A Homburg erőteljes felkapaszkodásban van, az utóbbi két hónapban mutatott pazar formájuknak köszönhetően felkapaszkodtak a tabella második feléből az elsőbe. Az utolsó 8 meccsükből ugyanis megnyertek 7-et, igaz, pont az utolsót vesztették el, de ez a forma mindenképp magáért beszél, nem hagyhatjuk figyelmen kívül. Csupán egyetlen játékosuk, a védő Sebastian Wolf (23/0) nem lehet ma a pályán, ami semmi ahhoz képest, hogy milyen problémákkal néz szembe a hazai csapat. Eleve jobban teljesített idén a támadósoruk mint a Saarbruckené, és ráadásul ma mindenki szerepelhet is veszélyes játékosok közül, mint Patrick Schmidt (13/10), Thierry Steinmetz (26/6), Kai Hesse (29/8) vagy Marc Gallego (19/5). Látok esélyt, méghozzá reálisat arra, hogy pozitív eredménnyel tud távozni ebből a vendégjátékból a Hmburg együttese.

Foglaljuk akkor össze, hogy mit tudunk. A Saarbrucken nincs jó formában és 5 kulcsjátékos is hiányozni fog ma tőlük. Ennek szöges ellentéte jelenleg a Homburg, akik remek formát mutattak, és keretbeli problémákkal sem küszködnek. E két tény miatt én úgy vélem, hogy ma legalább egy pontra mindenképp jók lehetnek, ez is lesz a tippem.

Tipp: Döntetlen vagy Homburg

Szorzó: 1,70

Tipperősség: 8/10