MEGOSZTÁS

Fiorentina – Palermo

Serie A, 15. forduló

2016. december. 4 – 20:45, Stadio Artemio Franchi

A Serie A 15. fordulójának ma esti meccsén két szenvedő csapat találkozik egymással, két olyan, melyek nem találják mostanság a győzelemhez vezető utat, de bízik benne mind a Fiorentina, mind a Palermo, hogy ezen változtatni tudnak.

Csupán a középmezőnyből, a 9. helyről várhatja a ma esti összecsapást a lila mezes Fiorentina, akik eddig megszerzett 20 pontjukkal egyáltalán nem lehetnek elégedettek. Az EL-ben is érdekeltek a firenzeiek, ahol az utolsó kört csoportelsőként vágják, és amennyiben nem szenvednek 4-0 arányú vereséget a Qarabag otthonában akkor megvan a továbbjutás. Paulo Sousa együttese veretlen még ebben az idényben hazai pályán, viszont az is igaz, hogy 6 bajnokiból csak kettőt tudtak megnyerni, az utolsó 4 zsinórban döntetlennel zárult. Jó esély van viszont arra, hogy ez a kevésbé hízelgő sorozat ma megszakad, ellenfelük ugyanis a liga legrosszabb formájában lévő csapat, a sereghajtó Palermo. Ugyanakkor nem mehetünk el említés nélkül amellett, hogy a lilák nincsenek igazán jó formában, elvesztették ugyanis utolsó két meccsüket, 3-2-re otthon a PAOK, és 4-2-re az amúgy roppant gyenge Inter otthonában. Nem jók tehát az előjelek, és nem is mernék nagy pénzt rakni a győzelmükre, ha nem a még tőlük is rosszabb Palermo ellen szerepelnének, ráadásul hazai közönség előtt. Paulo Sousa mindössze védőjére, Rodriguezre (12 meccs/0) gól nem számíthat eltiltás miatt. A potenciális gólszerzők között ugyanakkor mindenképp meg kell említenünk Kalinicot (14/6) és Bernardeschit (13/6), de ne hagyjuk ki Babacart (6/2) és Ilicicet (12/3).

Úgy süllyed a Palermo mint anno a Titanic: lassan, de biztosan. Sallai Roland és Balogh Norbert együttese 14 forduló során mindössze 6 pontot gyűjtött össze, ezzel pedig “kiérdemelték” a sereghajtó szerepét. Legutóbbi 7 bajnoki meccsüket elvesztették, a hét közepén pedig ráadásul még az Olasz Kupától is kénytelenek voltak búcsút inteni, miután hazai pályán, büntetőpárbajt követően kiejtette őket a másodosztályú Spezia. A Palermnoé a Serie A második leggyengébb támadósora, mindössze 10 alkalommal találtak csak be, ehhez pedig egy hasonlóan gyenge védelmi vonali is tartozik. A csapatnak ebből a 10 góljából 7-et a nyáron szerződtetett macedón csatár Ilija Nestorovski szerezte, ha őt tehát kiiktatják akkor nem igazán van senki más aki veszélyes lehet ma este Tatarusanu kapus kapujára. A vendégek mesterének, a kupameccs után frissen kinevezett Eugenio Corininek egyáltalán nem könnyű a helyzete, hisz azon kívül hogy fel kell rázzon egy megkeseredett öltözőt, a mai meccsre ráadásul még több kulcsemberére sem számíthat. Ilyenek a védelemből Goldaniga (10/0), Gonzalez (5/0) és Rajkovic (4/0), a középpályáról Diamanti (12/0) és Bruno Henrique (11/0), a csatársorból pedig nem számíthat Bentivegnara (3/0).

Mindenképp hazai győzelemre számítok. Úgy gondolom, hogy az elvesztett utolsó két meccs ellenére a Fiorentina játékosai kellőképpen fel tudják magukat szívni erre az összecsapásra, és meggyőződésem, hogy le fogják tudni győzni ezt a megkeseredett ellenfelet. Ugyanakkor arra is nagy sanszot látok, hogy kettőnél több gólt fogunk látni, és az sem kizárt, hogy a vendégek is eredményesek tudnak lenni Firenzében, hisz a lilák azért nem mutattak idén nagy védelmi stabilitást.

Tipp: 1X2 + Gólszám 2,5 – Hazai és több (Eseményszám: 19838) – 04

Szorzó: 1,70

Tipperősség: 8/10