MEGOSZTÁS

Malaga – Granada CF

Primera Division, 15. forduló

2016. december. 9, 20:45 – Estadio La Rosaleda

A spanyol bajnokság 15. fordulóját a Malaga és a Granada együttese nyitja, egy olyan mérkőzésen, melyen mindkét gárda számára igazából csak a három pont lehet elfogadható. Lássuk hát mire számíthatunk!

Ha otthoni találkozóról van szó, akkor a Malaga egy nagyon kellemetlen ellenfél tud lenni akár a Primera topcsapatai számára is, idegenben viszont teljesen más a helyzet, vendégként ugyanis még nem tudtak találkozót nyerni ebben az idényben. Persze ezzel most nem is érdemes foglalkoznunk, hisz ma este a La Rosaleda közönsége előtt lépnek pályára, ahol idei 7 meccsükből 16 pontot szereztek, mindössze a Villarreal tudta eddig két vállra fektetni őket itt, de az is még a bajnokság elején történt, amikor még az Osasuna is tudott itt pontot rabolni. Az utóbbi 5 hazai összecsapást viszont megnyerték, ráadásul mindegyik alkalommal gólgazdag meccseket láthattak a kilátogató nézők. Nem titok, hogy a ma esti bajnokinak is ők az esélyesei, ez kiderül a fogadóirodák oddsaiból is. Otthon játszanak, ahol mint láthattuk nagyon erősek, ráadásul az ellenfelük sem tartozik a liga elit csapatai közé, a Granada ugyanis jelenleg is a kiesőzónában foglal helyet.

Megnehezítheti ugyanakkor Juande Ramos mester dolgát az, hogy csapatából hiányozni fog ma több kulcsember is. A védelem egyik oszlopa Weligton (1 meccs/0 gól) már szeptember közepe óta harcképtelen, mint ahogy a középpályán nem lehet ott az eltiltott Castro (12/1), Kuzmanovic (4/0), Keko (4/0) és Recio (5/0) sem, a támadósorból pedig Charles (7/1) harcképtelen. Fontos hiányzókról beszélünk, viszont én ennek ellenére nem féltem őket, hisz a pályán ott lesz a házi gólkirály Sandro Ramirez (13/6), akárcsak Michael Santos (4/3), Pablo Formals (9/3) és Ignacio Camacho (13/2) is, akiknek a lábában mind-mind ott van a gólveszély.

Egészen a 13. fordulóig kellett várjanak a Granada szurkolói csapatuk első sikeréig, igaz viszont, hogy ekkor egy igazi nagyhala akadt a horgukra a Sevilla személyében. De sokkal többet kell mutassanak attól, mint amit eddig láthattunk tőlük, hisz ezzel a teljesítménnyel komolyan pályáznak a kiesésre. Persze elindult valami, megverték a Sevillat és a kupában is legyőzték 1-0-ra az Osasunat, mondhatni tehát hogy megnövekedett önbizalommal utaznak erre a mai találkozóra két győztes meccs után. Feladatuk azonban cseppet sem lesz egyszerű, hisz mint azt már említettem a Malaga otthon pokolian erős, ők pedig idegenben finoman szólva sem remekeltek eddig, 7 mérkőzésből csupán 2 pontot tudtak kicsikarni. Nem szabad semmiképp sem figyelmen kívül hagynunk a Granada játékosainak morális plusszát amit a két egymás utáni győzelem adott nekik, de ennek ellenére nem gondolom azt, hogy ma ponttal fognak tudni távozni a jóval erősebb, és hazai pályán játszó Malaga otthonából.

Lucas Alcaraza, a vendégek vezetőedzője is kénytelen nélkülöznie néhány alapemberét, mint a védelemből Vezo (9/0) és Foulquier (5/0), a középpályáról Krhin (5/0), valamint a csatársorból Barral (8/0). Mint ahogy az egy kiesésel küzdő csapatra jellemző, elmondható a Granadáról is, hogy a védelmük nagyon gyenge, konkrétan a liga leggyengébbje, és a támadósoruktól is csak egy gyengébb van. Ebből a silány támadójátékkal rendelkező csapatból három olyan nevet szeretnk kiemelni, akik potenciális veszélyt jelenthetnek ma a hazaiak kapujára, ő az ukrán Kravets (12/3), Carcela (10/3), illetve a manchester Unitedtől kölcsönvett brazil játékmester Andreas Pereira (13/1).

Úgy gondolom, a Malaga esélyeshez méltóan fog játszani, az ő kezükben lesz a találkozó irányítása, és ennek fényében a győzelem sem fog kicsúszni a kezükból. A tippem tehát hazai siker a forduló nyitányán.

Tipp: 1X2 – Hazai (Eseményszám: 14016) – H

Szorzó: 1,65

Tipperősség: 8/10