MEGOSZTÁS

Franciaország – Izland
Európa-bajnokság
21:00

Elemzés: A két nemzeti együttes eddig tizenegyszer nézett egymással farkasszemet. A gallok eddig nyolcszor tudtak diadalmaskodni, ráadásul egyszer sem kaptak ki, ami igen impozáns teljesítménynek számít.
Ebből a statisztikából mégsem lehet kiindulni, ugyanis a szigetországiak az elmúlt években rengeteget fejlődtek, és minden bizonnyal mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy folytathassák az álommal felérő menetelésüket, s eljussanak az Európa-bajnokság elődöntőjébe.

Érdekesség, hogy a francia válogatottnak ez lesz a nyolcvanadik mérkőzése a Stade de France stadionban, s eddig csupán tízszer kaptak ki.
Az eddigi fordulókban csupán egy döntetlent hoztak össze egy már tétnélküli találkozón, ezen kívül mindig képesek voltak nyerni a mostani kiírásban. Formájuk egyébként is kitűnőnek mondható, ugyanis a legutóbbi nyolc alkalommal nem találtak legyőzőre.
A kontinenstorna kezdetekor úgy tűnt, hogy a fiatal játékosok képtelenek kezelni a nyomást, s Payet nem lesz képes hozni a West Ham csapatánál mutatott szintet. Erre a kijelentésre egyre inkább kezdenek rácáfolni, s állítható, hogy a gátlásokat már-már levetkőzték teljesen, és elkezdhetnek felszabadultan futballozni. Erre valószínűleg szükségük is lesz, ugyanis a labda náluk lesz a legnagyobb részt, vagyis kezdeniük kell vele valamit. Ehhez nem szabad görcsösnek lenniük, különben nem jönnek majd a gyors és kreatív gondolatok, ami öngyilkossággal érne fel a célfutballt játszó izlandiak ellen.

Izland fekete bárányként jött el első kontinenstornájára. A selejtezőben jó teljesítményt nyújtottak, de mindig más egy torna légköre, amit látszólag könnyedén megszoktak.
Legutóbbi tíz mérkőzésükön csupán egyszer kaptak ki öt győzelem mellett, de a tornán eddig ők sem találtak legyőzőre. Az eddigi fordulókban olyan párharcokat vívtak, ahol mindkét fél képes volt gólt szerezni, de korábbi ellenfeleik nem vetélkednek a francia válogatott által képviselt minőséggel és motivációval.
Támadójátékuk nem túl meggyőző, de eredményes. A pontrúgásaik életveszélyesek, fejjel képesek bármelyik beadásból szívbajt hozni mindenkori ellenfelük szurkolóira. Erre viszont most kevésbé apellálhatnak, ugyanis Franciaország remek fejelőjátékosokkal rendelkezik. Mindezen túl a franciák középpályája könnyedén szűri a támadásokat, aminek következtében nem számíthatunk sok izlandi kontrára.

Kanté és Rami mindenképpen hiányozni fognak a francia nemzeti tizenegyből, de Coman játéka is erősen kérdéses, aki a nyolcaddöntőben sérült meg.
Az izlandiak legjobbjaitól nem várható hiányzó, ugyanis a nagy bedobásairól ismert Aron Gunnarson is elkezdett edzeni már pénteken.

Várható kezdőcsapatok:
Franciaország: Lloris; Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra; Pogba, Cabaye, Matuidi; Griezmann, Giroud, Payet
Izland: Halldórsson; Sævarsson, Árnason, R Sigurdsson, Skúlason; Gudmundsson, Gunnarsson, G Sigurdsson, B Bjarnason; Bödvarsson, Sigthórsson

Összegezve egy érdekes taktikai csatát láthatunk majd, ahol a házigazda dominálhat. A fagyosabb vidékről érkezők valószínűleg felveszik majd a sündisznóállást, és megpróbálnak majd kontrák révén veszélyeztetni.

Tipp: Nem szerez mindkét csapat gólt – V (sorszám: 05181)

Szorzó: 1,55

Tipperősség: 6/10

írta: #‎Petzein‬