MEGOSZTÁS

Már a negyeddöntőben is volt róla szó, hogy egy-két játékos megfázásos tüneteket produkált, most viszont már arról olvasni, hogy kilenc játékos bajlódik influenzaszerű tüneteket. Ennek mondjuk a fele igaz, vagyis 4-5 játékos van megfázva, az simán hihető.

Franciaország – Németország

Foci VB – Negyeddöntő

Németország sokak szerint a legjobb európai csapat a tornán. Hát ezzel lehetne vitatkozni, ha jobban megnézzük, egy jó félidejük volt rögtön a torna első meccsén, azóta kegyetlenül vergődnek. Ghána ellen épphogy ikszre mentették a meccset, USA ellen langyos 1-0, és a nyolcaddöntőben Algéria ellen is hosszabbításra kényszerült a csapat. Szóval vagy végigbundázzák a VB-t, vagy valóban többet hittünk Götzéékről, mint ami bennük van?

Ráadásul most itt ez a megfázásos történet, Hummels például nem is játszott Algéria ellen, márpedig ő ennek a csapatnak talán a legfontosabb játékosa. Nem is hinné a laikus, mennyire fontos személy ő, hisz egyrészt a védelem oszlopa, másrészt minden támadás tőle indul. Bizony-bizony, van benne egy kis Pirlói-véna, Hummels rendkívül intelligens játékos, és nem csak a BVB, a Nationalelf sem igazán működik nélküle.

Szóval a hírek arról szólnak, hogy kilenc játékos bajlódik megfázással, aminek a sok utazás, a hőmérsékletkülönbségek és a légkondi az okai. Persze ismerve a mai csodaszereket, emiatt senki sem hiányzik a mai találkozóról, még Hummels sem.

Várható kezdőcsapatok:

Franciaország: Lloris-Debuchy-Varane-Sakho-Evra-Pogba-Matuidi-Cabaye-Valbuena-Griezmann-Benzema

Németország: Neuer-Lahm-Mertesacker-Hummels-Höwedes-Kroos-Khedira-Schweinsteiger-Götze-Özil-Müller

A franciák és a németek ugyanúgy 4-3-3-at játszanak, ugyanúgy védekező felfogásban. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a 4-3-3 eleve támadó felfogást sejtet, ám itt mindkét középpályán komplex fociszák játszanak. Egy oldalon sincs meg a tipikus szélső. Főleg a németeknél hiányzik, Khedira, Kroos és Schweini sem az a játékos, aki a vonal mellett rohangálna. Lahm játszik majd jobb szélen, az az oldal még talán aktív is lesz, de Höwedes nem hagyja majd el eredeti posztját.

Özil halvány, szóval lehetnek itt bajok a németeknél. Erős, energikus a francia csapat, Nigériát is bedarálták a nyolcaddöntőben, és nem esélytelenek ma sem Pogbáék. Persze nehéz itt a németek ellen fogadni, pláne úgy, hogy itt a fél Bayern. Rutinosabb a német együttes, nehéz elképzelni, hogy a Nationalelf veszít a rendes játékidőben. Az biztos, hogy nem fog egymásnak ugrani a két együttes. Az ilyenkor megszokott óvatoskodás várható, és ha Benzema elpocsékolja azt az egy-két ziccert, Özil pedig ismét láthatatlan lesz, ez a meccs bizony döntetlennel ér majd véget, és simán elhúzhatják a büntetőpárbajig.

Franciaország – Németország
Tipp:
döntetlen
Tét: 4 SF*
Odds:
3.20

Várható nyeremény: 12.80 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár