MEGOSZTÁS

Steven Gerrard, a Los Angeles Galaxy játékosa nagyon közel áll ahhoz, hogy visszatérjen Nagy-Britanniába. De nem a Liverpoolhoz!

Miután 2014-ben nem sikerült megszereznie egyetlen bajnoki címét a Liverpoollal, Stevie G úgy döntött, váltásra van szüksége, és távozott az Anfiled Roadról az MLS-ben érdekelt LA Galaxy kedvéért. Január elején jelenlegi megállapodása lejár, a Daily Record értesülései szerint pedig a 36 éves középpályásnak esze ágában sincs visszavonulni. Úgy tűnik, konkrét ajánlata is van már, ugyanis egykori edzője, Brendan Rodgers nagyon szívesen látná őt a Celtic együttesében.

A legideálisabb Gerrard számára egy hazatérés lenne, főleg annak fényében hogy a Liverpool ismét komolyan harcban van a Premier League bajnoki címéért. Jürgen Klopp azonban határozottan válaszolt ebben a kérdésben, amikor úgy nyilatkozott, hogy Gerrardot bármikor szívesen látja a klubnál, de csak a vezetőségben, játékosként nem számol vele. Mivel azonban Stevie G még úgy érzi, van mit mutatnia, ezért nem szeretne visszavonulni és legalább 2018-ig szeretne még játszani.

A most 36 éves Gerrard 1998 és 2015 között szerepelt 708 mérkőzésen a Liverpool mezében, ahol 185 gólt rúgott. Meg tudta nyerni a “Kormoránokkal” 2001-ben az UEFA Kupát, 2005-ben pedig a Bajnokok Ligáját, valamint további két alkalommal, 2001-ben és 2006-ban az angol FA Kupát is. A bajnoki trófeát azonban egyetlen egyszer sem tudta a magasba emelni.