MEGOSZTÁS

Az angol Championship 40 fordulójából mára is hagytak pár érdekes találkozót. Én a két ’boro’ meccsét szemeltem ki magamnak ma estére, hisz igencsak érdekes helyzetben vannak ők ketten. A hazaiak a feljutásért, míg a vendégek a kiesés ellen küzdenek, szóval egyik félnek sem érdektelen, mi lesz a meccs végeredménye!

Middlesbrough – Peterborough 

Championship – 40. forduló

A Middlesbrough egyértelműen hullámvölgyben van, hisz március másodika óta nem nyertek meccset a bajnokságban. Akárhogy is nézzük, ez pont egy hónap. Ma, azaz április másodikán törhetik meg a jeget, és én azon a véleményen vagyok, hogy ez sikerül nekik. Ledesma és Arca még nem játszik, de a keret így sem gyenge!

Megvannak a rutinrókák, és rengeteg olyan fiatal, akik a korosztályos válogatottban alapemberek. Steele, a kapus, vagy elöl Ameobi, középen McEachren… Erős ez a ’boro, de márcuisban nem jött ki nekik a lépés.

Ma az a Peterborough lesz a vendég a Riverside Stadionban, akik utolsó két mérkőzésüket megnyerték. Elverték a Blackpoolt, és ami meglepő, a listavezető Cardiffot is! A Peterborough amúgy igencsak jó formának örvend a Middlesbrough-val ellentétben, hisz utolsó 5 bajnokijukon veretlenek, ráadásul utolsó két bajnokijukat megnyerték. Mi adjon nekik önbizalmat, ha nem a listavezető legyőzése!

A Peterboroughra már egy osztállyal lejjebb is jellemző volt, hogy rengeteg gólt lőnek, de rengeteget kapnak. 57 lőtt góljuk van, tehát ha csak a szerzett gólokat nézzük, csak hat csapat lőtt többet náluk. Igen ám, de a 65 kapott gól holtversenyben a Huddersfielddel a második legrosszabb mutató.

Ferguson együttes tehát MacKail-Smith kiárúsítása után is termelik a gólokat, de hátul vannak bajok. Semleges szurkolóknak egyébként jó Peterborough meccseket nézni, mert ritka a gólcsend a meccseiken. Ők nem szoktak beállni védekezni, őszinte, támadó futballt játszanak. A feljutás is ennek köszönhető, de könnyen lehet, hogy most a kiesés is. Viszont a csapat nem változtat a játékfilozófiáján. Ők ma is nyerni szeretnének, és gólra törően fognak játszani! A formával nincs gond, Bostwick, Petrucci, Pritchard játékának hiánya sem befolyásolhatja a góljukat!

Aztán az is igaz, hogy ha a Middlesbrough akar még valamit a szezontól, és komolyan gondolják a Premiershipet, ma este nyerniük kell! Ha ez sikerül, azaz begyűjtik a három pontot, akkor 3 pontra felzárkóznak a Brightonhoz. A ’boro ezért otthon elég kemény, 19 meccsből 12-t megnyertek, és lőttek 35 gólt. Egyébként a hazaiakra is jellemző az, ami a vendégekre is, hogy elöl-hátul gólképesek. Ezek alapján talán senkit sem lep meg, hogy a két együttes decemberben 3-2-t játszott, azaz pontosabban 3-2-t, mivel a Middlesbrough nyert idegenben. Haroun két góljára Gayle válaszolt szintén kettővel, ám a hajrában Miller még vágott egyet, és így a vendégeké lett a győzelem. Az is egy remek meccs volt, és ez is az lesz. Mindkét csapat ambiciózus, hiába van a Middlesbrough gyengébb formában, ha van csapat, amelynek tudnak gólt lőni, az a Peterborough. Egyébként az elmúlt körben is lőttek kettőt a Wolvesnek, csak kaptak rá hármat…

Én ma is gólzáport várok, a mindkét csapat lő gólt, és a 2.5 gól fölötti opciót is jónak tartom a mérkőzésre!

Middlesbrough – Peterborough
Tipp: 2,5 gól felett

Tét: 6 SF*
Odds:
1,70

Várható nyeremény: 10,20 SF* 

Eredmény: 0-0

* SF – sportfogadástippek dollár