MEGOSZTÁS

A Serie A 6. fordulóját az élmezőnyben küzdő Fiorentina zárja egy olyan meccsen, melyen a kiesőzónában tengődő Parma csapatát fogadja, egy olyan csapatot, mely azonban az előző etapban megszerezte első idénybeli győzelmét.

Fiorentina – Parma 

Serie A – 6. forduló

Stadio Artemio Franchi – 20:45

Remekül megy most a szezon első negyedében a firenzei Fiorentina, hiszen komolyan letették szándékukat egy újabb európai kupaszereplést érő hely mellett. Az előző forduló rangadóján azonban sajnálatos módon vereséget szenvedtek az Inter otthonában, egy olyan mérkőzésen, melyen Giuseppe Rossi révén ők szerezték meg a vezetést. A nerazzurik azonban fordítani tudtak, így a Fio elkönyvelhette idénybeli első vereségét.

Ezért a vereségért szeretnének ma este kárpótolni szurkolóikat, és egy Parma elleni siker megfelelő gyógyír lenne a drukkereknek. Sajnos kidőlt a sorból a nyár legnagyobb igazolása Gomez, valamint a középpályáról Cuadrado is, és ha ez nem lett volna elég Montellának, akkor most már el kell könyvelje, hogy a védelemből is kidőlt Pasqual előre láthatólag két hétre. De lássuk az ép játékosokat, akikkel a Forentina le kell győzze a Parmat. A gólokért ismét Rossi lesz a felelős, de hasonlóan veszélyes pillanatokat várunk Fernandeztől, Joaquintól, és Aquilanitól is. A középpálya az rendkívül stabil a Violáknál, és első sorban ez a részleg lesz az, amely meg fogja nyerni a meccset. Borja Valero és Ambrosini labdák tömkelegét szerzi vissza, mellyel Joaquin, Ambrosini és Fernandez megjátsszák Rossit. A védelem Pasqual kiválása ellenére nagyon erős, mely egy Parma erősségű támadósor ellen gond nélkül meg fog birkózni.

Soha nem látott játékos mozgás volt a Parma csapatánál, több, mint 100 játékos érkezett, illetve távozott, és alighanem rekordot állítottak fel azzal, hogy az átigazolási periódus utolsó napján nem kevesebb, mint 25 igazolást hajtottak végre: 13-an érkeztek, 12-en távoztak. Ez nem azt jelenti, hogy a Parma mostantól a Serie A élmezőnyébe fog tartozni, sőt jó sok időre lesz szükségük, amíg ebből a játékos masszából kiformálódik egy úgy ahogy stabilnak mondható keret.

A sok keretbeli változás meglátszódott az eredményeken is. A csapat csak döcögött eddig, és egészen az előző fordulóig kellett várni az első sikerig, egy 4-3-ra az Atalanta ellen. Ezt kivéve azonban csak két gólnélküli döntetlen jött össze nekik a Chievo és Catania ellen, illetve két 3-1-es vereség az Udinese és az AS Roma ellenében. Nem igazán jött ki nekik tehát ki a lépés tőlük erősebb csapatok ellen, de még a velük egy szintűeket sem tudták verni. Akárcsak az Udinese és a Roma ellen ma este is egy hasonló játékot várok a Parmatól, a fő hangsúlyt a védelemre fektetve. Nem hinném, hogy Cassanot túl sok használható labdával halmozzák majd el kollegái.

Sokkal összeforrtabb és egységesebb csapat képét keltette eddig a Fiorentina, és ez kulcsfontosságú lesz a mai meccsen is. Hiányzik ugyan Gomez, de így is annyival erősebbek, mint a Parma, hogy a német csatár hiánya nem kéne érződjön. Otthon is játszanak, ami egy további nagy előny, a győzelem szerintem nem kérdés, egyedül csak az, hogy milyen arányban fogja ezt elérni a firenzei viola csapat.

Fiorentina – Parma
Tipp: 
 Fiorentina

Tét: 10 SF*
Odds:
 1,67

Várható nyeremény: 16,70 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár