MEGOSZTÁS

1978ban Argentína nyert otthon, de most a hollandok vissza akarnak vágni Messiéknek.

Hollandia-Argentína

FIFA VB Elődöntő

2014.07.09., 22:00

Arena Corinthians (São Paulo, São Paulo)

Argentína 1978ban és 1986ban is világbajnok lett, első alkalommal pont Hollandia volt a szenvedő alany. Nagyon régen jutottak el az albicelestek az elődöntőbe, így most meg akarják ragadni a lehetőséget. Argentína gyengéje a védelem lehet, bár az utóbbi meccseken Romeroék megmutatták azt, hogy nem is olyan gyenge ez a rész. A védelem teljes lesz ezen a meccsen, így nem lesz annyira könnyű dolga Robbenéknek a gólszerzéskor. A csapat egyik legjobbja viszont nem lehet a pályán, mivel Di Maria az előző meccsen sérült meg, és ezt a találkozót biztos kihagyja, nagy űrt hagyva Sabella csapatának közepén. A helyére az elmúlt meccsen a Benfica középpályása, Perez érkezett, és van esély arra, hogy most is ő kapjon lehetőséget. Nem rossz játékos ő sem, viszont azért a jó formában levő Di Mariat nem biztos, hogy megfelelően tudja majd pótolni. A támadósorban ott van Messi, akitől mindig érdemes valami pluszt várni,valamint az a Higuain is, aki az elmúlt meccs elején lőtte a végül továbbjutást érő találatot. Messi számára is nagyon fontos lenne a VB siker, mivel akkor ilyen szempontból kiegyenlítené Maradona teljesítményét. A többször is a világ legjobbjának választott játékos számára is jelentős motivációt jelenthet ez, mivel így elhallgattatná azokat a hangokat, amelyek szerint a Barca középpályájának köszönhetően ilyen erős. A csapatban nincs más sérült, csak Angel di Maria.

Lássuk a holland válogatottat. A narancsosok kiütéssel kezdték a VB-t, azóta viszont nem jön nekik feltétlenül ki mindig a lépés. Az elmúlt meccsen Costa Rica ellen ők voltak a nagy esélyesek, de a helyzeteket nem tudták értékesíteni, így mindössze csak büntetők rúgása után jutottak tovább. Van Gaal nagyot húzott Krul becserélésével, viszont várhatóan újra Cillessen fog kezdeni. A csapatnál a védelem eddig nem teljesített rosszul, most viszont nagy próba előtt állnak. A védelemből Vlaar hiányozni fog, aki eddig alapember volt, viszont van helyettese. Leroy Fer is hiányzik majd a középpályáról. Nigel de Jong játéka is kérdéses, viszont van esély arra, hogy a meglehetősen masszív középpályás felépüljön a meccsig. A támadásokban meglehetősen erős lesz a holland válogatott, Robbennel, Van Persievel, Depayjal, valamint Origivel, akit a hírek szerint a Pool akar.A padon is meglehetősen sok jó képességű, támadó szellemű játékos van, így van miből válogatni a kártyát eddig elég jól keverő Van Gaalnak.

A holland csapat megfelelően ötvözi a fiatalságot és a tapasztalatot, és ez lehet a siker kulcsa. Nagyon fontos a fiatalos lendület, viszont kell pár olyan játékos is, aki már több csatát látott, mivel a nehezebb helyzetekben ez nagy segítséget jelenthet. Hollandia már 3 VB ezüstnél tart, így már nagyon sokan várják már azt az országból, hogy a narancsosok egy fokkal feljebb lépjenek, Ilyen szinten már meglehetősen kicsik a különbségek, ezt pedig egy jó meccsel át lehet hidalni. Az elszántsággal és a lendülettel nem lehet baj a csapatnál, és a sebességgel se. Sok gyors játékosa van a holland válogatottnak, a sebesség pedig egy nagy előnye lehet a csapatnak.

Mit érdemes erre a meccsre várni? Egy támadó szellemű mérkőzést várok. Nem számítok arra, hogy beállnának feltétlenül védekezni. Argentínát talán picivel erősebbnek érzem, viszont a VB-n meglehetősen sok meglepetés volt már eddig, és a holland csapat sem gyenge.

Hollandia-Argentína
Tipp: 2,5 gól felett

Tét: 5 SF*
Odds:
 2.4

Várható nyeremény: 12 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár