MEGOSZTÁS

Plymouth Argyle – York

Angol League Two

2016. március. 28 – 16:00

Nagy a harc az angol 4. osztályban a 3 feljutó helyért, igaz, hogy az egyik helyet már a Northampton lestoppolta, akik 13 pontos előnnyel listavezetők, a másik két helyért viszont még nagy a harc, egészen pontosan 5 csapat harcol érte. Az egyik ilyen csapat a jelenlegi 4. helyezett Plymouth Argyle, akiknek ugyanannyi pontjuk van mint a már feljutó helyen álló Bristol, csak gyengébb a gólarányuk. Ezen ma javíthatnak, hisz a már szinte biztos kieső York csapatát fogadják hazai közönség előtt.

Egy 4 meccse tartó nyeretlenségi széria végére tett pontot azzal a Plymouth, hogy az előző körben idegenben le tudták győzni a tabella második felében tanyázó Morecambet. Nagyon kellett ez a siker már nekik, hisz lassan de biztosan lecsúsztak a második helyről mely egyenes feljutást jelent egészen a jelenlegi 4. helyig, ami csak osztályozóra elég. Most viszont adott a lehetőség, hogy az előző körben megszerzett győzelmet összekapcsolják egy újabbal, hisz a York az ellenfelük, akik nem sok vizet zavar mostanság. Szinte biztos kiesőnek tekinthetőek, hisz lemaradásuk 7 pont az első bennmaradótól, ami még elméletileg behozható lenne, de nem ilyen játékkal. Nem nyertek ugyanis 8 forduló óta, ebből a 8 meccsből pedig 6-ot el is vesztettek.

Hazai pályán egész szépen szerepelt idén a Plymouh, habár lett volna helye jobbnak is, viszont minden kétséget kizáróan ezek a mutatók fényévekkel jobbak, mint a York idegenbeli mérlege. Nem nyertek ugyanis csupán csak egy meccset vendégként, melyet további 5 döntetlen és nem kevesebb, mint 13 vereség követ, ezzel pedig az övék a bajnokság leggyengébb idegenbeli mutatója. Egyetlen árva pontot sem tudtak elhozni idegenből az utóbbi 5 forduló során, és nagyon sanszos, hogy ez a szám a mai találkozót követően 6-ra fog duzzadni.

A Plymouth csapatából egyetlen hiányzó lesz csak, igaz, ő az egyik házi gólvágó Ryan Brunt (34 meccs/9 gól), viszont mindenki más bevethető, és akadnak bőven kik betaláljanak egy tőlük sokkal szerényebb képességű csapat hálójába. Ott van Jervis (35/9), Reid (25/6), Tanner (36/4), Wylde (36/6) vagy Carey (31/8) is, akiknek a játékában mind benne van a gólveszély, főleg ezen a meccsen, melyen egy idegenben halvány teljesítményű csapat látogat hozzájuk. A York oldaláról sincs sok hiányzó, igaz, több mint a hazaiaktól. Kérdéses a csatársorból Fewster (12/5) és Hyde (11/0) szerepelése, a védelemből viszont biztosan nem szerepelhet Satka (6/0) és Cameron (12/0), akik behívót kaptak a szlovák, illetve a skót U19-es válogatottba.

Úgy gondolom, hogy a Plymouth számára nem okozhat és nem is fog gondot okozni a York legyőzése. Otthon játszanak, erős a keretük, a feljutásért hajtanak, ellenfelük viszont idegenben nem sok vizet zavar, és nagyon közel állnak a kieséshez is. Nem látom őket képesnek arra, hogy pontot raboljanak ma, hazai győzelemre számítok.

Tipp: 1

Szorzó: 1,50

Tipperősség: 9/10