MEGOSZTÁS

Két olyan csapat mérkőzik meg ma a Serie A hétközi fordulójában, mely egyaránt jól kezdte az idei szezont. Míg az Inter Mazzarri keze alatt ismét szárnyal, addig a Fiorentina Montellaval csak igazolja, hogy a tavaly elindult út helyesnek bizonyult.

Inter – Fiorentina

Serie A – 5. forduló

Stadio Giuseppe Meazza – 20:45

Mondhatni csodát művelt az Interrel Walter Mazzarri. Egy olyan csapatból, aki a 2010-es BL siker óta nem tett le az asztalra semmi kézzel foghatót a bajnokségban, most ismét a Serie A legnagyobbjaival vetekszik. Ez a különbség egy Stramaccioni és egy Mazzarri között, hiszen a csapat maga ugyanaz maradt, erősítésként nem sok nevet sorolhatunk fel. Talán a legnagyobb igazolás a legígéretesebb tehetség is Icardi személyében, aki már a Juve elleni derbin be is mutatkozott egy góllal. Két említésre méltó igazolás volt még a két algériai, Taider és Belfodil megszerzése, de mint említettem a stabil mag az maradt a tavalyi, ugyanaz, mellyel Stramaccioni nem tudott semmit kezdeni.

Örömteli Mazzarrinak hogy ismét bevetésre készen áll Diego Milito, a 2010-es BL döntő hőse, aki a Sassuolo elleni mészárláson két góllal tért vissza. Mintha teljesen átalakultak volna az Inter játékosai, minden bizonnyal kellett nekik egy ilyen edző. Példaként elég csak megemlíteni Ricky Alvarezt, akit a tavalyi gyatra szezon után mindenki leírt, idén pedig a Serie A egyik legkiválóbb futballistája. Az Interé az eddigi legjobb mutató támadásban a 13 góllal négy meccs alatt, amihez bőven hozzájárult a Sassuolo elleni 7-0. Gólt is eddig csak egyet kaptak, azt is a bajnok Juve rúgta nekik. Palacio, Milito, Alvarez, Nagatomo, Icardi mind-mind életveszélyes játékosok a kapu előtt, hogy ne is említsem a nagy öreg Cambiassot vagy Guarint. Jó játékra számítok ismét az Intertől, és ha már ilyen magasra tettük nekik a mércét, akkor ők meg is fognak mindent tenni ennek a megugrására.

Nagyon jó az út, melyen elindult a Fiorentina Montellaval. Ahogy most mutatnak a szezon elején a lilák, akár az is benne van a pakliban, hogy a dobogón végeznek, hiszen megvan mindenük hozzá. remekül kezdték ők is az idei szezont, akárcsak az Inter, és ők is 10 pontot gyűjtöttek össze az első négy etap folyamán. És akár maximális pontszámuk is lehetne, ha a Cagliari elleni hazai meccs végén jobban összpontosítanak.

A nyár igazolása Firenzében az egyértelműen a Bundesliga 2010/11-es idényének gólkirályáé, Mario Gomezé volt. A német csatár megszerzésére okosan költötték el a Ljajicért és Joveticért kapott pénzt, aki hamar be is illeszkedett az új környezetbe, és elkezdte a gólgyártást a Serie A-ban is, de hát miért is ne tette volna, mikor olyan jó csapattársai vannak, mint Giuseppe Rossi, Joaquin, Ambrosini, Aquilani, Borja Valero vagy Matias Fernandez. Hatalmas nyereség ez a firenzeieknek, és az az érzésem, hogy nagyom sok vizet fog még hajtani a malmukra ez a transzfer. A Fio is eddig szép, látványos meccseket játszott, még ha nem is rúgtak olyan sokat, mint az Inter, csak 10-et, és a védelmük és négyszer kapitulált nem egyszer. Gomez és Rossi révén lehetnek veszélyesek ma este is első sorban, de a középpálya is piszok gólerős tud lenni.

Ma este egy gálára számítok a két csapattól. Nehezen tudnék esélyest tippelni, talán az Inter javára billen a mérleg a hazai pálya miatt, no meg ugye mindig az utolsó benyomás számít, és a nerazzurik egy hetest vágtak az újonc Sassuolonak. Ezért nem is tippelnék győztest, viszont 1.67-es szorzóval nagyon jó opciónak tartom azt megjátszani, hogy mindkét csapat lő gólt. Mind az Inter, mind a Fiorentina támadó fertálya rendkívül gólerős, és a stabil védelmek ellenére is úgy vélem, hogy ma este nem egy finom tapogató játékot fogunk látni a két csapattól, hanem keményen egymásnak esnek, és aztán győzzön a jobbik.

Inter – Forentina
Tipp:
 Mindkét csapat lő gólt
Tét: 10 SF*
Odds:
 1.67

Várható nyeremény: 16.70 SF*

* SF – sportfogadástippek dollár