MEGOSZTÁS

Hoffenheim – Borussia Dortmund

Bundesliga, 15. forduló

2016. december. 16 – 20:30, WIRSOL Rhein – Neckar Arena

A Bundesliga 15. fordulójának első összecsapása egy felsőházi rangadót tartogat a számunkra, ugyanis a meglepően jól szereplő, 4. helyezett Hoffenheim otthonába nem más látogat, mint a Borussia Dortmund.

Hideg időre lehet számítani a mérkőzés kezdetén, 0 °C körüli lesz a hőmérséklet, azonban ezt sokkal hidegebbnek fogják érezni, arról nem is beszélve, hogy a második félidőre még tovább süllyed a hőmérő higanyszála. Az egyetlen jó hír a Bundesliga két rendkívül offenzív csapata számára, hogy legalább csapadékot nem jósolnak, így szárazon megússzák.

Meglepőnek tűnhet, de a Hoffenheim maradt a Budnesliga egyetlen veretlen csapata, miután az előző körben a Red Bull elvesztette első meccsét. Meg kell azonban azt is jegyeznünk, hogy a hazai csapat a döntetlenek királya, 14 mérkőzésükből ugyanis 8 ilyen eredménnyel zárult. Sikerült azonban így is elegendő pontot gyűjteniük ahhoz, hogy megelőzzék a Borussia Dortmundot és jelenleg BL-t érő helyen álljanak. Julain Nagelsmann vezetőedző ismét 3-5-2-es felállással fogja pályára küldeni fiait, a bal szárnyon minden bizonnyal Toljan kap helyet. Zuber lehet az egyik Jolly Joker, amennyiben az edző ragaszkodik ehhez a felálláshoz, egy másik megoldás Uth lehet, de őt inkább 3-4-3-ban látom. Hiányozni fog Demiraby (9 meccs/3 gól), Rudy (13/0)  és Vargas (5/0).

A Dortmund túlságosan is hullámzó teljesítményt nyújt, váltakoznak a lehengerlő offenzív játékok a kevésbé meggyőzőekkel. Ez utóbbihoz sorolhatóak a Frankfurt és a Köln otthonában nyújtott játékuk, nem is szereztek ezen két meccsen csak 1 pontot. Igaz azonban az is, hogy Thomas Tuchel vezetőedző keretéből számos játékos hiányzott sérülés illetve eltiltások miatt. Ma sem szerepelhet Subotic (0/0), Burki (10/0), Sahin (1/0) és Piszczek (12/3), de egészen a kezdő sípszóig bizonytalan továbbá Guerreiro (8/2) és Götze (8/0) játéka, de ebben a helyzetben van Kagawa (6/0) Sokratis (12/0) és Castro (12/2) is.

Két roppant támadó szellemű együttes találkozik ma este, ráadásul mindketten eredményesek tudtak lenni az utóbbi 4 fordulóban. Arra számítok, hogy ma este is mind a Hoffenheim, mind a Borusia Dortmund részéről gólt fogunk látni, persze a hideg nagyban befolyásolhatja a játékosok egyéni teljesítményét. Azt tippelem, hogy mind a két csapat be fog találni ma este.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt – Igen (Eseményszám: 16897) – H

Szorzó: 1,40

Tipperősség: 9/10