MEGOSZTÁS

KANADA – ÜZBEGISZTÁN

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

2016.06.07. 16:00

Sem Kanada sem Üzbegisztán nem szerepel egy fontosabb tornán sem, így ők jelenleg a nemzetközi barátságos összecsapásokon mérik össze erejüket ellenfeleikkel.

Ez az írás nem azért jött létre, hogy komolyan belemenjünk a két csapat múltbéli eredményeibe valamint, hogy kielemezzük Sardor Rashidov és társainak erősségeit, gyengeségeit. Egy komolyabb információ jutott tudomásunkra mégpedig az, hogy a vendég alakulat közel sem áll ki teljes csapatával Benito Floro fiaival szemben.

Az üzbég kapitány 22 játékosának fele fiatal és tapasztalatlan. 7 labdarúgó ma debütálhat a válogatottban, akik egytől-egyig az U20-as nemzeti 11-et erősítették a mai napig. Az eddigi alapemberek közül Babayan mester 5-6-ra számít és nem többre. Olyan gólzsákok koptatják a kispadot mint a Krasznodar középpályása Ahmedov, aki 75 meccsen 15 találatig jutott vagy a 30 fellépésén 11 alkalommal eredményes Rashidov, de nézzük a teljes hiányzó listát:

Ahmedov (középpályás 76 meccs/15 gól Krasznodar), Haydarov (középpályás 73 meccs/1 gól AL Shabab), Rashidov (középpályás 30/11 El Jaish), Andreev (középpályás 31/2 Pakhtakor), Tursunov (középpályás 48/5 Umm Salal), Nasimov (támadó 20/5 Bunyodkor), Ismailov (kulcs védő 74/2 Changchun), Denisov (kulcs védő 62/1 Lok. Moszkva), Mullajanov (kulcs védő 39/0 Al Shaab) és Tutkhatkhodjaev (védő 48/1 Lok. Tashkent).

Látható tehát, hogy gyakorlatilag hiányzik a teljes középpálya és számos kulcs védő a közép-ázsiai gárdától, így nem lesz könnyű dolguk a juharlevelesek ellen.

Bár Kanada a 93. helyen áll a FIFA ranglistán (Üzbegisztán 66.), ma jó eséllyel szállnak harcba Babayan edző kísérletezgető kedvének köszönhetően, plusz a hazaiaknál mindenki egészséges, így teljes fegyverzettel veszik ma fel a kesztyűt vendégeik ellen.

Ha nem is lesz egy gálameccs, mert az szinte biztos nem lesz, de egy szoros 1 gólos győzelem benne van ebben a párbajban. Félősebbeknek ajánljuk az 1X-et!

Tipp: 1 (Esemény: 07883)

Szorzó: 2,55

Tipperősség: 5/10