MEGOSZTÁS

Nice – Reims

Ligue 1

2016. április. 22 – 20:30

Roppant érdekes meccsel nyit a francia bajnokság 35. fordulója. Ezen ugyanis a jelenlegi 4. helyezett, ámde az ezüstéremre is jó eséllyel pályázó Nice együttese fogadja otthon azt a Reimst, akik a tabella 17. pozícióját foglalják el, vagyis visszefelé számolva vannak a 4. helyen, és komoly harcot folytatnak a kiesés ellen. A tét tehát mindkét fél részéről nem kicsi, lássuk röviden mi várható ma este!

Egyből a lényegre törünk, és megnézzük a találkozóval kapcsolatosan a leglényegesebb információt! Ez pedig az lenne, hogy a vendég együttes részéről nagyon sok hiányzó van, ráadásul ezek közül sokan fontosnak is számítanak. Nem szerepelhet a védelmükből Peuget (12 meccs/0 gól), El Kautari (8/0), Fofana (11/0), Fortes (16/0) és Tacalfred (15/0), a középpályáról Diego (20/2) és Kankava (24/0), a csatársorból pedig Bifouma (12/3). Renegetegen vannak tehát a harcképtelenek táborában, a Nice oldalán viszont sokkal rövidebb a lista, és tőlük talán csak a védelemből Bodmer (17/1) hiánya számottevő. Rajta kívül még a cserekapus Pouplin (1/0), valamint Traoré (10/2) és Le Bihan (3/1) nem bevethető.

A Nice otthon lehengerlően játszik, a harmadik legjobb hazai pályás mérleg az övék, az utóbbi 3 bajnoki mérkőzésüket is be tudták húzni saját közönségük előtt. Üres kézzel távoztak innen igazi nagymenők is, mint a Lyon, a Bordeaux vagy a Rennes, a tabella második felében helyet foglaló csapatok közül pedig nem sok tudott pontot rabolni. A Reims ellenben nem igazán találja a fonalat. Egy, a Monaco otthonában szerzett teljesen váratlan pontot leszámítva az utóbbi periódusban csak kikapni járnak idegenbe. Persze ez a sérüléshullám is nagyban hozzájárul az együttes rossz formájához, de ez nem lehet kifogás, hisz a bajnokság első felében sem villogtak. Most komoly harcot folytatnak a kiesés elkerüléséért, mely harc minden bizonnyal az utolsó fordulóig fog zajlani. Nagy szükségük lenne akár egy pontra is ma este, az is jobb mint a semmi egy nehéz pályán, de félő, hogy ehhez a Nice játékosainak is lesz egy-két keresetlen szava.

A bajnoság két gólveszélyes játékosa is a Nice együttesét erősíti, ők Ben Arfa (30/16) és Germain (34/11), a veszélyt ma is első sorban tőlük várhatjuk. De persze Plea (15/4), Koziello (31/3), Seri (34/2) vagy Mendy (34/1) is a veszélyesebb futballisták táborát erősítik, akik szintén feliratkozhatnak ma este a góllövők listájára. A Reims csapatából a legnagyobb figyelmet De Previllere (33/6) kell szentelni, aki góljai mellett még passzolásban is jeleskedik, 9 kiosztott gólpasszával a bajnokság éllovasai közé tartozik ezen a téren. A Liverpoolt is megjárt N’Gog (16/3), Charbonnier (18/4), Siebatcheu (25/3) vagy Oniangue (23/3) szintén a Reims veszélyes játékosai közé tartoznak. Viszont mint említettem, a csapat idegenben csapnivalóan szerepel, főleg ami az utóbbi periódusra igaz, így nem számítok tőlük komoly offenzívára.

Két olyan csapat találozik egymással, amelynek nagy szükésge lenne a három pontra céljai elérése érdekében. Kettejük közül a Nice bebizonyította idén hogy jobbak, ezen az estén otthon is szerepelnek. A Reims idegenben mint említettem nem jeleskedik, ráadásul erre a találkozóra sok kulcsemberére nem számíthat a vezetőedző. Úgy vélem, a Nice meg fogja nyerni ezt a találkozót, ki fog jönni a hazai pálya, a jobb forma és az erősebb keret adta különbség, hazai győzelem lesz tehát a tipp.

Tipp: Hazai (Tippmix sorszám: 28489 – H)

Szorzó: 1,74

Tipperősség: 8/10