MEGOSZTÁS

FC Köbenhavn – Nordsjaelland

Superligaen, 3. forduló

2016. július. 30 – 16:00, Telia Parken

A tavaly toronymagasan bajnoki címet nyerő fővárosi FC Köbenhavn a dán bajnokság 3. fordulójában ma azzal a Nordsjaellanddal találkozik hazai pályán, akik az előző idényt csak a 9. helyen tudták befejezni. Mondanom sem kell, hogy a címvédő a találkozó nagy esélyese, de nézzük meg kicsit közelebbről a miérteket is!

Kirobbanó formában kezdte címvédő hadjáratát a Köbenhavn, ugyanis két forduló után maximálisan, 6 ponttal vezetik a tabellát, de ami igazán tiszteletet parancsoló az a gólarány, ugyanis 7:0 jelenleg a mérlegük. A BL selejtezőköreiben is ugyanakkor helyt kell álljanak, és már a második körben pályára kellett lépjenek az észak-ír Crusaders ellen, akiket 9:0-ás összesítéssel ejtettek ki. A bajnokságban is mint említettem nagyon erősen kezdtek, egy magabiztos hazai 3:0 a Lyngby ellen, majd egy idegenbeli 4:0 az Esbjerg otthonában. Kissé megakadt a szekér most szerdán, hisz a BL 3. selejtezőkörében csak 1:1-et játszottak idegenben a román bajnok Astra ellen, viszont ez sem mondható rossz eredménynek, ugyanis a továbbjutás hazai pályán fog eldőlni. Ahol természetesen ők az esélyesebbek nem csak az erősebb keret miatt, de amit a romániai első meccsen is mutattak az is őket igazolja. Fizikailag őrölték fel ellenfelüket első sorban, akik a találkozó végére alig bírtak szaladni, örülhetnek a románok hogy döntetlen állásról indul a visszavágó.

A nyáron csupán egyetlen komoly távozó volt tőlük, ő a legeredményesebb játékosok Jörgensen, viszont a többiek, mint Santander és a kapitány Delaney is maradtak. Sőt, komoly erősítések is érkeztek. Jött a szerb bajnokság egyik gólvágója Pavlovic, a dán foci egyik nagy-nagy ígérete Falk, és a belga Zulte-Waregem egyik alapembere Steve De Ridder. És nekik sikerült is beilleszkedni a csapatba, az ő érdemük is ez a remek bajnoki rajt. A mai mérkőzésen mindössze egy ember nem állhat Solbakken mester rendelkezésére, ő a védő Augustinsson (2 meccs/0 gól, tavaly 31/1).

Felemásan rajtolt a Nordsjaelland idén. Két forduló után 3 ponttal és 4:4.-es gólaránnyal állnak a tabella 6. helyén. Remekül kezdtek, hisz idegenben osztották ki 4:0-ra a Viborgot, de aztán otthon minden összeomlott a Midtjylland ellen, akik hasonló eredménnyel intézték el őket a szezon első hazai találkozóján. Nem igazán tudja tehát az ember hogy mire számítson ma tőlük, de én úgy gondolom, hogy főleg a védekezésre fognak koncentrálni, tudjak ugyanis ők is, ha felvállalnak egy nyíltsisakos küzdelmet a bajnokkal abból biztosan nem jönnek ki jól. De hát kérdés, hogy az a védelem, melynek a Midtjylland 4-et rúgott mekkora ellenállást fog tudni tanúsítani a bajnok, és a legoffenzívabb csapat ellen. Főleg hogy komoly keretbeli problémákkal is küzdenek a vendégek. Nem szerepelhet ma a védelemből Ramons Rodriguez (2/1, 23/0), Patrick Mtiliga (0/0, 16/1), Mads Pedersen (1/0, 16/0) és Emil Damgaard (0/0), valamint a középpályáról Lasse Petry (0/0, 15/0) és Emiliano Marcondes (0/0, 30/2). Emellett meg kell azt is még jegyeznünk, hogy a szezon végén távozott tőlük a tavalyi házi gólkirály, a brazil Bruninho, ő Kínába igazolt a Guangzhou R&F együtteséhez.

A Köbenhavn előtt ott áll egy nagyon fontos BL visszavágó az Astra előtt, és akármennyire profi játékosok is ők, biztos ott motoszkál a fejekben már ez a találkozó. Biztos vagyok benne hogy egy náluk egyértelműen gyengébb ellenfél ellen, mint amilyen ma a Nordsjaelland hamar el akarják rendezni a három pont sorsát, nem szeretnének belemenni egy fárasztó, őrlő meccsbe, mely fölös energiákat vesz ki belőlük. Ezért meglátásom szerint meg fogják jobban nyomni az első félidőt, melyben meg akarják és meg is fogják szerezni a vezetést, melyet nem is fognak aztán már kiengedni a kezükből. Tippem az, hogy a hazaiak vezetni fognak az első 45 percet követően.

Tipp: 1. félidő 1X2 – FC Köbenhavn (Eseményszám: 00181) – H

Szorzó: 1,70

Tipperősség: 8/10