MEGOSZTÁS

Milos Raonic – Pablo Cuevas (ATP Masters 1000 Párizs – 15:30)

A kanadai játékos győzelme nem lehet kérdés, nem egy súlycsoportban vannak Pablo Cuevassal, főleg nem a párizsi kemény borításon. Az uruguayi játékos egy igazi salakmenő, a gyors pályákon viszont silány teljesítményt tud cask nyújtani. Nincsenek meg ezen a pályán azok a fegyverei, amelyekkel le tudná győzni a bombaerős szerváiról hirhedt kanadait.

Raonic 2014-ben itt egészen a döntőig tudott menetelni, az utolsó két idényben pedig óriási fejlődést láthattunk tőle, még salakon is, ahol kétszer is meg tudta verni Cuevast. A torna 4. számú kiemeltje mint említettem fantasztikus szervával rendelkezik, remekül boldogul a háló közelében, és kétlem, hogy sok break lehetőséget fog felkínálni ma ellenfelének. Mindezek tudatában az én tippem, hogy Raonic minimum szettben fogja kiharcolni a továbbjutást a negyeddöntőbe.

Tipp: M. Raonic 2:0 – 03 (Eseményszám: 42805)

Szorzó: 1,40

Tipperősség: 9/10

Melo/Pospisil – Kohlschreiber/Thiem (ATP Masters Párizs, páros – 12:00)

Marcelo Melo (7. a páros világranglistán) és Vasek Pospisil (18. a páros világranglistán) a párizsi torna 6. számú kiemeltjei. Annak ellenére, hogy új párosról beszélünk, akiknek ez lesz az első közös mérkőzésük úgy vélem, hogy a rutinos brazil és az erős kanadai játékos jól együtt fognak tudni működni a kezdetektől, mivel mindketten specialistáknak mondhatóak páros versenyeken, ahol Grand Slam győzelmet is szereztek már, a reflexeikkel nincsenek problémák.

Túloldalt Philipp Kohlschreiber (206. a páros világranglistán) és Thiem (110. a páros világranglistán) két olyan teniszező, akik pályafutásukat az egyéni szereplésre összpontosították, közel sem szerepeltek annyi páros tornán és mérkőzésen mint a háló másik oldalán álló ellenfeleik. Ráadásul egyikük sem mutatott nagy formát itt Párizsban, ugyanis Kohlschreiber és Thiem is kiesett az amerikai Jack Sock ellen a verseny első, illetve második körében.

Ezen információk birtokában nálam egyértelmű, hogy a mérkőzést a Melo/Pospisil páros fogja megnyerni.

Tipp: Melo M/Pospisil V – H (Eseményszám: 43273)

Szorzó: 1,40

Tipperősség: 9/10

 

Szelvény szorzó: 1,96

Szelvény erőssége: 9/10