MEGOSZTÁS

Sion – Sankt Gallen

Svájci bajnokság

2016. április. 13 – 18:30

Elmaradt meccset rendeznek ma délután a svájci bajnokság 20. fordulójából. A meccsnek komoly tétje van, főleg a hazai együttesnek, a Sionnak, akik jelenleg a 4. helyen vannak 5 pontos lemaradással a Grasshopper mögött, amennyiben azonban ma nyernek akkor ismét harcba tudnak szállni a dobogó utolsó helyéért. A Sankt Gallen számára talán kisebb a tét, habár ők is csak 6 pontra vannak az utolsó helyen lévő, és ezzel pillanatnyilag kieső Lugano előtt, így még nem érezhetik magukat teljes biztonságban.

Utolsó két meccsét meg tudta nyerni a Sion, 6-0-ra nyertek idegenben a sereghajtó Lugano otthonában, majd ezt követte egy hazai 2-1-es siker a Thun ellen egy 90. percben szerzett gólnak köszönhetően. Ezt a két győzelmet azonban két vereség előzte meg, igaz talán megbocsájtható nekik valamilyen szinten, hisz a két elsőtől, a Baseltől és a Young Boystól kaptak ki. Hazai pályán amúgy elég jól játszanak, a kötelező meccseket általában hozni tudják, no persze becsúszik néha egy-egy váratlan vereség. De nem gondolom hogy ez ma be fog következni, mármint a váratlan vereség, hisz a liga jelenelg legrosszabb formában lévő gárdája látogat otthonukba a Sankt Gallen személyében. A vendégek elvesztették utolsó 4 bajnoki meccsüket zsinórban, és ami ettől is kétségbe ejtőbb az, hogy mindegyik esetben legalább három gólt kaptak. Az eddig amúgy becsülettel helyt álló védelem így sokat rontott a mutatóin, és ma ráadásul két fontos ember is hiányozni fog a hátsó alakzatukból. De lássuk akkor mindkét együttesből a hiányzókat!

Azt előljáróban elmondhatjuk, hogy mindkét fél részéről sok a hiányzó. A hazaiaktól két fontos védő, Pa Modou (18 meccs/0 gól) és Lacroix (18/0), illetve két fontos középpályás (Carlitos (20/4) és Fernandes (22/1) hiányoznak. Melelttük még Adao (2/0), Cmelik (0/0), Kouassi (11/0) és Mboyo (0/0) nem szerepelhetnek még. Akad a vendégektől is nem bevethető játékos. A védelemből Thrier (13/0) és Gelmi (25/1) nem szerepelhet, a csatársorból Tafer (16/5), illetve kérdéses Bunjaku (17/3) játéka, de mellettük még Dziwniel (0/0) és Lasser (0/0) sem lehet a pályán.

Amiért az én tippem ma a Sion győzelme lesz, az első sorban a sokkal jobb formájuk. Mint említettem, megnyerték utolsó két meccsüket, melyek közül az egyiket 6-0-ra, a Sankt Gallen viszont úgy vesztette el utolsó 4 bajnoki összecsapását, hogy azok mindegyikén legalább három gólt kaptak. Nem tartom kizártnak, hogy a vendégek is betalálnak, de abban biztos vagyok, hogy a Sion egy találattal többel fog tudni válaszolni. A két csapat elmúlt 4 egymás elleni meccséből 3-at a Sion tudott megnyerni, egy pedig döntetlennel ért véget, és az utolsó 3 találkozó a Sion otthonában az ő sikerükkel zárult. Én erre számítok ma is, a tippem hazai siker.

Tipp: 1

Szorzó: 1,55 (Eseményszám: 06224)

Tipperősség: 8/10